Cervelló vota en contra de l’ampliació de la pedrera d’El Telègraf

Ha participat un 16,75% del cens amb un total de 1037 vots negatius, 166 positius, 16 abstencions i 6 vots nuls i, per tant, el resultat de la consulta popular serà vinculant.

El municipi de Cervelló ha votat majoritàriament en contra de l'ampliació de l'activitat d'extracció d'àrids i graves a la Pedrera d'El Telègraf a la consulta popular celebrada aquest passat cap de setmana. Els resultats han estat: 1037 vots negatius, 166 vots positius, 16 abstencions i 6 vots nuls. Sobre un cens de 7.314 persones s'han emès 1.225 vots, el que representa un 16,75% de participació, xifra prou significativa perquè el resultat pugui considerar-se vinculant, ja que les regles específiques de la consulta marcaven un 15% de participació mínima i un 50% de posicionament en un sentit o un altre per tal que el resultat prosperés.

La consulta popular no referendària per a possibilitar una futura ampliació de l'activitat d'extracció d'àrids i graves a la Pedrera d'El Telègraf ubicada al terme municipal va ser impulsada pel govern municipal (PSC i Cervelló ara sé es pot) i aprovada per Ple amb els vots a favor de PSC, Cervelló ara sí es pot, CiU i C’s i en contra d'ERC.

La consulta per recollir l'opinió dels ciutadans ses va celebrar coincidint amb la Fira del Comerç, Empreses i les Entitats per tal d'afavorir l'increment de la participació ciutadana. Els ciutadans majors de 16 anys podien respondre a través d'una papereta si estaven d'acord amb la modificació del Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal per possibilitar l'ampliació de la pedrera. El procés per a l'exercici del dret a decidir a favor o en contra de l'ampliació, que ha seguit el mateix tractament que una campanya electoral, ha estat democràtic i ha garantit en tot moment la pluralitat i el respecte per a totes les opinions.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix