Romeva: "El drama dels refugiats reclama un gest de compromís d'Europa"

Junts pel Sí aplega un miler de persones en la presentació de la candidatura a Castelldefels.

Junts pel Sí va aplegar un miler de persones ahir al vespre a Castelldefels. La presentació de la candidatura va comptar amb la intervenció del cap de llista Raül Romeva, acompanyat d'Artur Mas, Oriol Junqueras i Isona Passola."El drama que vivim reclama que des d'Europa obrim els nostres cors i fem un gest d'hospitalitat i de compromís. No podem tolerar i hem de tallar d'arrel el drama de gent morint ofegada al Mediterrani" va explicar Romeva.

El cap de llista va dir en la seva intervenció que tots els alcaldes i regidors vinculats a Junts pel Sí han sigut convocats diumenge "per trobar conjuntament la manera més eficaç per poder donar resposta a aquesta situació. "Al llarg de la nostra història, quan l'hem necessitat hem trobat acollida en molts països. És la nostra obligació donar resposta a qui demana acollida", va afegir. D'altra banda, després de recordar les mobilitzacions sobiranistes dels últims anys, va remarcar que "serà l'estat qui rebrà una oferta de diàleg, democràticament i pacífica el dia 27S. Si així ho voleu a les urnes, no negociarem el què sinó el com."

Mas: "Catalunya és un país i una economia perfectament viables”

Artur Mas, al seu torn, va destacar que "quan us diguin que les empreses estan en contra del que fem, no us ho creieu, perquè la majoria eren a La Pedrera. Molts autònoms i PIMES estan a favor del dret a decidir i que Catalunya tingui un estat". Així, va afegir que "Catalunya és un país i una economia perfectament viables que es pot convertir en Àustria o Dinamarca per població i dimensió equivalents", davant els qui ho neguen amb afirmacions com "que voltarem per l'espai sideral pels segles dels segles o ens convertirem en l'Albània del s. XXI."

A més, va afegir que "als qui ens neguen el caràcter plebiscitari del 27S no ens diuen la veritat. El mateix Rajoy diu que són eleccions autonòmiques com sempre, però resulta que quan parla amb la Merkel parla de les eleccions catalanes". "No són unes eleccions normals. Uniu-vos per votar que sí i que Catalunya guanyi el seu futur amb majúscules", va dir.

Junqueras:Cadascú hi ha de jugar un paper molt important per a la independència”

Oriol Junqueras va afirmar que "quan parlem d'independència no parlem de res abstracte ni d'un conjunt de lleis, sinó sobretot de la nostra vida quotidiana. Cadascú hi ha de jugar un paper molt important. Sabeu qua la nostra força és la gent i la capacitat d'explicar-nos als parents i amics". Així, revisant diversos fets històrics i presents del Baix Llobregat, va afirmar que "els grans tenim el repte de donar continuïtat a la gran història de construcció del país i als joves us pertoca el repte de culminar l'esforç dels qui us han precedit per aprofitar tot allò que us han donat en forma de barris, cases, escoles bressol, carreres universitàries o hospitals."

Passola: “Les dones necessitem un país nou”

Per últim, Isona Passola va reivindicarla igualtat de gènere: "Les dones necessitem un país nou amb escoles bressol o amb permisos de paternitat per poder construir famílies equilibrades, perquè amb dependència i inestabilitat no podem créixer des de la llibertat i la igualtat". A més, "sense oblidar la cultura i l'ensenyament", perquè "avui no podem legislar contra un 21% d'IVA que ofega la cultura".

Redacció / Foto: Junts pel Sí

 

 

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Cornellà de Llobregat ja viu el Corpus 2024

L’Ajuntament, juntament amb les entitats locals, organitzaran més de 160 activitats de tota mena i per a totes les edats per gaudir de la festa a…
265

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix