ERC-AM denuncia presumptes irregularitats en la reforma de la seu del PSC a Sant Andreu la Barca

Els republicans consideren que s’estaria utilitzant recursos públics i han demanat mitjançat una instància la documentació per investigar un possible tracte de favor de l’Ajuntament.

Segons informa ERC-AM de Sant Andreu de la Barca en un comunicat: “el divendres 10 de juliol, a les 16.50 hores, dues persones, un treballador municipal i una persona externa van entrar al magatzem municipal de la brigada, situat al carrer Sant Jordi. Van carregar material d’obres en el camió ploma (amb grua) de la brigada d’obres municipal i se’l van emportar. Qui conduïa el camió no té cap relació laboral amb l’Ajuntament. Seguidament van anar al magatzem municipal situat al polígon de La Clota, al carrer Josep Ros i Ros. Van tornar a carregar més material d’obres i es van dirigir al magatzem municipal de l’antiga piscina, a la carretera de Corbera, on hi ha material de les obres ja acabades del CEIP Àngel Guimerà. Allà van agafar diversos palets de rajoles de terratzo (paviment d’interiors). Un cop ho tenien tot carregat al camió, van anar a la nova seu del PSC, al carrer Penedès número 16, on s’hi fan obres de reforma, i hi van descarregar tot el material. Al voltant de les 20 hores de la tarda van anar cap al magatzem de l’antiga piscina i van tornar a carregar el camió amb més palets de rajoles de terratzo. Segons els testimonis, el total de palets transportats giren a l’entorn de vuit.”

Per tant, el grup municipal d’ERC-AM està disposat a esbrinar si s’han utilitzat recursos públics per a qüestions privades. “Cal diferenciar entre Ajuntament i partit: que governi el PSC no significa que l’Ajuntament sigui de la seva propietat i pugui servir material i eines municipals per reformar la seva seu. El govern municipal socialista ignora el límit entre servei públic i privat? Voldríem que se’ns aclareixin diversos interrogants”, explica en la nota de premsa.

Així, ERC-AM ha demanat a l’Ajuntament la informació pertinent: “Els interrogants oberts són: per què no ho han intervingut els operaris de la brigada d’obres? Per què s’ha permès aquesta activitat fora d’horari laboral? Com és què gent externa entra als magatzems municipals i se’n du materials? També ens preocupa que hi havia gent fent diverses tasques al magatzem de l’antiga piscina, d’on es van presumptament sostreure diversos palets de material. Com és que materials municipals s’utilitzen per a un partit polític? Per utilitzar un camió amb ploma cal disposar d’un carnet especial, a part del carnet de conduir. S’ha tingut en compte a l’hora de donar el permís per part dels responsables polítics?.

La Premsa del Baix, s’ha posat en contacte amb ERC-AM de Sant Andreu de la Barca i asseguren que aquests fets estan corroborats per diverses persones i per testimonis gràfics (un d’aquests ho publiquem amb la notícia).

Instància

Així, els republicans qualifiquen els fets “inusuals” per la qual cosadimarts 21 de juliol, ERC-AM va demanar per instància formal, una sèrie de documents per esbrinar la legalitat dels fets. També demanarem, en el cas que sigui així, responsabilitats tant polítiques com judicials”.


Els documents que s’ha demanat és:

- Còpia de la instància amb registre d’entrada, on el PSC sol·licita l’ús d’un camió de la brigada d’obres municipal.

- Còpia de la resposta, amb registre de sortida, on l’Ajuntament, dóna permís a la utilització del camió.

- Informe detallat del tacògraf del moviment del camió durant la tarda del 10 de juliol de 2015.

- Document, amb registre de sortida, signat per la regidora d’Obres i Serveis on es permet conduir el camió a una persona aliena a l’ajuntament.

- Protocol de coordinació de riscos laborals, el curs de prevenció i tots els requisits que la persona aliena a l’ajuntament ha de complir per poder conduir el camió de la Brigada d’obres.

- Informe detallat de l’empresa FREMAP, sots-contractada per l’ajuntament, que s’encarrega de la prevenció de riscos laborals, sobre la possibilitat de la utilització d’eines i vehicles per gent externa no vinculada a la brigada d’obres i serveis i el protocol a seguir.

- Còpia de l’assegurança del camió de la Brigada d’obres o un certificat del secretari de l’ajuntament conforme el vehicle pot ser conduït per una tercera persona aliena a l’ajuntament.

- Còpia de la instància entrant del PSC, amb registre d’entrada, on sol·licita que es deixi a la seva seu el material abans referenciat.

- Permís per alguna autoritat de l’Ajuntament, amb registre de sortida, que autoritza que els materials siguin portats i emmagatzemats a la seu del PSC.

- Justificació de la regidora d’Obres i Serveis, i l’Informe tècnic pertinent, que exposi les raons per dur a terme aquesta operació fora de l’horari laboral i amb gent externa.

- Finalment, demanem un document on es compatibilitzi econòmicament el valor dels materials dipositats a la seu del PSC.

Davant la gravetat d’aquests fets, La Premsa del Baix es va posar en contacte amb el departament de premsa de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per saber l’opinió del consistori però es va limitar a comunicar que ens donarien les explicacions oportunes avui.

Redacció / Foto: ERC-AM

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix