La ‘guerra de les banderes’ arriba a Sant Vicenç dels Horts

Oriol Junqueras, alcalde del municipi, ha defensat que molts ajuntaments no s’identifiquin amb la bandera espanyola, “símbol d’un Estat que ens nega la possibilitat de ser lliures” en resposta al contenció administratiu contra el consistori que ha presentat la subdelegació del Govern a Barcelona.

La subdelegació del Govern a Barcelona ha presentat un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, segons consta a l’expedient, per “no donar compliment efectiu de la Llei 39/1981 de banderes”. En resposta, l’alcalde del municipi baixllobregatí, Oriol Junqueras, ha defensat que molts ajuntaments catalans no se sentin identificats amb els colors de la bandera espanyola:“L’Estat espanyol ens ha negat reiteradament la possibilitat de ser lliures, d’escoltar la veu del nostre poble”. A més ha assegurat que “el màxim respecte per la bandera espanyola i per la de molts altres països; per això mai em veureu menysprear els seus colors ni els seus himnes. Però l’Estat espanyol ha d’entendre i també respectar que molts ciutadans no s’identifiquin amb els seus símbols.”

D’altra banda, per a Oriol Junqueras, “les banderes són les que han d’estar al servei de les persones i no al revés; a Sant Vicenç dels Horts les nostres banderes són les persones, la defensa de la llibertat i la justícia social”. “Els sentiments no es poden imposar. És comprensible que no sentim com a propis els colors d’un estat opressor”, ha clos Junqueras, qui també ha lamentat que la subdelegació esmerci tants esforços a fer complir algunes normatives quan s’oblida de garantir drets fonamentals com el dret d’autodeterminació dels pobles, l’accés a un habitatge digne o la llibertat d’expressió, “ferida de mort amb iniciatives tant nocives com la Llei Mordassa”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix