ERC-Gavà demana protegir l'agricultura i guanyar espai forestal

El grup municipal republicà presenta al·legacions al PDU del Delta concretades en els sectors dels Joncs, Matabous, sud B210 (Can Torelló) i Marinada.

El grup municipal d'ERC-Gavà ha presentat al·legacions al Pla Director Urbanístic (PDU) del Delta del Llobregat, aprovat inicialment per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona. L’objectiu dels republicans és protegir l'agricultura com activitat econòmica, fer un espai per acollir noves empreses tecnològiques a l'antiga caserna militar de Can Torelló i guanyar més espais forestals. Les al·legacions formen part d'un document conjunt elaborat per la Federació Comarcal d'ERC al Baix Llobregat i els grups municipals d'Esquerra a Castelldefels, Viladecans, Sant Boi, El Prat, Cornellà i L’Hospitalet, que es va presentar al Parlament de Catalunya el passat 10 de juliol. La intenció és aturar el pla i fer una trobada abans de finalitzat aquest mes amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per plantejar, si no és possible la retirada, la incorporació de les al·legacions presentades. 

Quatre zones

En el cas concret del terme municipal de Gavà, les esmenes incorporades pel grup municipal es concreten en els sectors dels Joncs, Matabous, sud B210 (Can Torelló) i Marinada.

En el primer cas, el sector dels Joncs, ERC demana que l'ús del sector d'activitat econòmica sigui l'agrícola i no l'industrial. “Si, malgrat això, es decideix mantenir l'ús industrial, es proposa afegir-hi l'agrícola i refer tota la ordenació del sector, prenent com a base el parcel·lari i els camins actualment existents, de forma que es pugui produir una urbanització per etapes, mantenint l'ús agrícola a la resta de sòls”, diu ERC. També es demana en aquest cas canviar els paràmetres d'ordenació dels sectors urbanitzats per prioritzar la implantació de naus petites per a empreses de mida reduïda i protegir el curs i tot l'entorn del torrent del Matar.

Al sector de Matabous, ERC reclama que el canvi de qualificació de sòl agrícola a sòl agrícola amb usos periurbans vaig lligat, normativament, al cessament dels usos impropis (llicències a precari) que actualment hi ha al sector sud B210. En aquest darrer sector, les al·legacions d'Esquerra demanen que l'ús de la parcel·la de l'antiga caserna militar de Can Torelló, ara abandonada i de propietat municipal, es destini a activitat econòmica per habilitar un espai d'implantació d'empreses tecnològiques vinculades al Campus de la Mediterrània de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i al Centre de Control Aeri d'AENA, dos equipaments molt propers a aquests terrenys.

Pel que fa al sector Marinada, ERC-Gavà, demana que el PDU inclogui l'ordenació dels actuals assentaments residencials a fi que s'hi puguin desenvolupar els pertinents projectes d'urbanització i escomesa de serveis essencials. I a més, que es desclassifiqui la resta de sòls i es transformin en parc forestal protegit o sòl agrícola.

Redacció / Foto: ERC Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix