El PSC va ser el partit amb més dones a les llistes electorals al Baix Llobregat

Un estudi del consell comarcal el situa al capdavant del foment de la igualtat amb la major presència de les dones als governs municipals de la comarca.

Segons l’informe elaborat per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat sobre l’accés de les dones a la vida pública destaca que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) és el grup polític amb major representació de dones, amb un 50,1%, 7 punts percentuals de la següent força. Segons assegura la Secretària de Polítiques d’Igualtat del PSC del Baix Llobregat, Gisela Navarro, “aquestes dades no són més que un reflex de la nostra feina de cada dia durant els darrers anys a les nostres agrupacions i als nostres municipis, per situar a les dones als llocs de decisió, perquè la visió, percepció i opinió de les dones sigui rellevant allà on es decideix el dia a dia dels nostres municipis.”

Augment respecte als anteriors comicis

S’ha augmentat en 1.6 punts percentuals la presència de les dones respecte a les anteriors eleccions, situant-se per sobre de la resta de partits polítics. També és la força política amb major presència de dones com a cap de llistes, en concret un 41,4% del total de les candidatures. I amb un 48% del total també és el partit que presenta major percentatge de candidatures, amb 3 dones i 2 homes en el primer tram .

No hem d’oblidar que en la passada legislatura, totes les alcaldesses de la comarca excepte una -Begues- eren socialistes (Abrera, Collbató, Corbera, Esplugues, Gavà, Sant Boi i Vallirana). Una fita important de cara a la lluita per la igualtat, i per situar a les dones als llocs de presa de decisions polítiques, que en aquest 2015 no només hem mantingut, sinó que hem millorat.

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix