Molins de Rei millorarà l’entorn del riu Llobregat amb dos projectes

L’objectiu de les actuacions és posar en valor el patrimoni natural i facilitar l’accés als ciutadans que vulguin passejar-hi o fer-hi esport.

Dos projectes diferents permetran en els propers mesos millorar l’estat d’un tram del camí del riu Llobregat en el seu pas pel terme municipal de Molins de Rei. El pròxim mes de juny començaran els treballs per millorar l’accés a la llera del riu Llobregat. Aquest primer projecte començarà amb l’ordenació de l’aparcament de La Sínia, que serà el punt destinat a deixar els vehicles de la gent que vulgui accedir al riu. Després es crearà un nou accés per vianants i bicicletes des del barri de La Granja, i es millorarà tot el paisatge de l’entorn. Aquesta actuació, que suposarà una inversió de 50.000 euros, començarà entre els mesos de maig i juny i s’espera que estigui enllestida en 8 setmanes.  

Un cop finalitzat aquest primer projecte es procedirà a l’execució del segon que consisteix a arreglar una part del camí que transcorre per la llera del riu Llobregat. Concretament s’actuarà en el tram que va entre el barri de La Granja i el terme municipal d’El Papiol, tot i que l’objectiu és que quan hi hagi nova disponibilitat pressupostària s’acabi adequant tot el recorregut del camí al seu pas per Molins de Rei. El projecte també inclou la senyalització de tot el recorregut i seguint els mateixos criteris que s’han utilitzat en els municipis veïns. Les dues actuacions combinades tenen un pressupost de 125.000 euros i estaran enllestides a la pròxima tardor.  

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha explicat que aquests projectes “són els primers passos importants d’un objectiu més ambiciós que és la recuperació integral del Llobregat com a zona pel lleure de la gent de la vila”. Casals també ha volgut incidir en el fet que “amb aquests accessos millorem de forma notable la seguretat de les persones i les famílies que volen arribar al riu atès que fins ara havien de passar per les minúscules voreres del túnel de Jacint Verdaguer”. D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “malgrat els pèssims accessos i el mal estat del camí ja hi ha molta gent que va a passejar o córrer pel costat del riu, i això ens ha fet veure com de necessària era aquesta actuació”. I és que per Paz “la dignificació d’aquest entorn natural també va lligat a la nostra aposta pels hàbits saludables i la pràctica esportiva”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix