El Ministeri declara el litoral pratenc zona d’especial protecció per les aus marines

Una de les especies amenaçades que habiten és la gavina rosa, que des de fa anys cria al Delta del Llobregat.

Les aus marines que habiten en el litoral del Prat de Llobregat estaran protegides. El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente ha declarat un total de trenta-nou noves ZEPA (zona d’especial protecció per les aus marines), multiplicant per vint els espais protegits existents fins ara. Entre aquestes noves zones està la plataforma marina situada davant del litoral pratenc, que el 2006 havia quedat fora de la xarxa natura 2000.

Aquesta declaració obliga que davant de qualsevol actuació o infraestructura s’exigeixin més garanties pel que fa a possibles impactes i una avaluació ambiental més rigorosa a l’hora de justificar-la.D’altra banda, el Ministerio de Agricultura, Alimentació y Medio Ambiente també s’ha compromès a aprovar en un termini màxim de dos anys els plans de gestió per a cada una de les ZEPA marines. Aquests plans estableixen les mesures de conservació adequades per respondre a les necessitats ecològiques de les espècies d’aus per les quals es declaren zones protegides.

Gavina corsa

Cal destacar que una de les espècies animals més amenaçades del món són les aus marines perquè s’enfronten a captures accidentals, a la contaminació del mar i a la proliferació d’infraestructures. Per tant, amb aquesta declaració es garantitza la protecció de la fauna que habita el litoral pratenc. Una d’aquestes aus és la gavina corsa, espècie amenaçada que des de fa uns anys cria al Delta del Llobregat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix