Nou projecte per descobrir l’espai natural de Sant Just Desvern

El municipi baixllobregatí també serà la seu de la vint-i-cinquena reunió de FEDENATUR on es debatrà sobre la gestió de l’aigua als espais periurbans.

L’Ajuntament de Sant Just Desvern i l’empresa Natura Local han signat un acord de col·laboració per a la posada en marxa d’uns itineraris autoguiats per l’espai natural del municipi. El projecte s'ha iniciat amb dues rutes: una passejada per les fonts (de can Marlès, del Rector, del Ferro, de la Beca,...), i el sender PRC 164 Collserola des de Sant Just que va ser dissenyat per la SEAS i està catalogat per la FEEC.

L’objectiu de l’empresa és la promoció del patrimoni natural dels municipis de Catalunya i ha dissenyat una aplicació gratuïta per a mòbils que permet planificar i realitzar rutes de forma totalment segura. L’aplicació es pot descarregar al web de Natura Local i, pròximament al web santjust.cat. Un cop descarregada i triada la ruta que es vol fer, l’aplicació guia fins al punt d’inici, informa del que es pot veure i dóna informació del llocs per on es passa. També es pot trobar informació dels serveis propers com: on menjar, on allotjar-se i llocs d’interès.

Debat sobre la gestió de l’aigua

D’altra banda, del 21 al 23 de maig, es debatrà sobre “La gestió de l’aigua als Espais Periurbans”, en el marc de la vint-i-cinquena reunió de FEDENATUR, l’Associació Europea de Parcs Periurbans. La jornada tècnica que es farà a Can Ginestar el 22 de maig, en el marc de la qual es presentaran accions de recuperació del riu Ripoll a Sabadell o actuacions realitzades a l’Albufera de València i a zones humides de Múrcia. Com a exemples europeus, hi haurà ponències d’espais naturals de França i d’Itàlia. A més hi haurà dues sortides: una als espais fluvials del Llobregat i Besòs, i un altre al Parc Natural de la Serra de Collserola.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix