L’Ajuntament del Prat aposta per l’energia renovable

El 80% que consumeix és d’aquest origen i té com a objectiu arribar al 100% l’any 2015.

Actualment, el 80% de l’energia que consumeix l'Ajuntament del Prat de Llobregat té origen renovable. L'enllumenat públic, els edificis d'oficines, els equipaments esportius i culturals, les escoles de la ciutat i els semàfors consumeixen 9.081.097 kW-h d'energia elèctrica que han estat generats a partir de fonts d'energia renovable o de cogeneració d'alta eficiència. Aquesta fita s'ha aconseguit amb la compra d'energia amb garantia d'origen, un procés que va començar l'any 2012 amb un 70% i ha anat augmentat amb l'objectiu d'arribar al 100% l'any 2015.

Aquesta acció s'emmarca en les polítiques energètiques adoptades pel consistori municipal baixllobregatí a través de l'adhesió al Pacte Europeu d'Alcaldes per a l'Energia Sostenible i que tenen com a objectiu arribar a l'any 2020 amb un 20% menys de consum energètic, havent augmentat un 20% l'eficiència energètica i que el 20% del consum sigui d'origen renovable.

Després de l'estalvi, l'energia que consumeix l'Ajuntament és d'origen renovable gràcies a una clàusula en el procés de licitació on, a més del preu, es demana que l'origen de l'energia sigui d'origen renovable. Si tots els ajuntaments demanessin aquest condicionant es faria un gran pas per trencar l'actual model energètic i obligar a les companyies elèctriques a produir més energia renovable.

Redacció / Foto: Cornellà Creació

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
146

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix