Sant Just Desvern produeix més energia fotovoltaica durant el 2013

Es va augmentar un 7% l’any 2013 i representa un 5% del consum que es genera en el conjunt d’instal·lacions municipals.
Les vuit instal·lacions fotovoltaiques que actualment hi ha instal·lades a Sant Just Desvern ha produït durant l'any 2013 més de 300.000 Kwh d'energia solar, la qual cosa representa un augment del 7% respecte a l'any 2012, i d'un 60% respecte a la que es produïa fa 3 anys. Aquesta producció d'energia solar representa també un 5% del consum que es genera en el conjunt d'instal·lacions municipals. Malgrat aquestes bones dades, el regidor d'Energia, Pere Orriols, assegura que Sant Just Desvern “està estancat perquè fa a la producció d'energia pel canvi radical que ha fet el Govern de l'Estat respecte a la política energètica.” Aquestes vuit instal·lacions estan ubicades a l'Escola Canigó, el Parc del Canigó, Escola Montseny, Parc de les Basses de Sant Pere, Escola Montserrat, Centre Cívic Joan Maragall, Complex Esportiu Municipal La Bonaigua i el Magatzem de la Brigada Municipal.

La recollida selectiva
D’altra banda, el 2013 la recollida selectiva ha representat prop del 56%, el mateix percentatge que l'any anterior. La dada negativa és que enguany ha pujat, tot i que lleugerament, el nombre de residus recollits (8.477 tones, un 2,4% més que el 2012). 

El que sí millora és el nombre de persones que han fet ús de la deixalleria fixa i la mòbil, un 9% més entre les dues respecte al 2012. En total, 7.597 persones s'han desplaçat a la deixalleria i han portat 2.290 tones de residus, i la deixalleria mòbil l'han utilitzada 211 persones, les quals han portat 388 kg de residus. 

El Punt Net del mercat setmanal ha atès 1.695 persones, que han portat oli vegetal, roba i petits aparells elèctrics. Cal destacar el notable augment de la recollida selectiva d'oli vegetal domèstic fins a 2.193 litres, amb el sistema de recipients retornables que es recullen a diferents punts (escoles Montseny i Madre Sacramento, Institut, Ajuntament, CC Joan Maragall, edifici Walden, local de l'AV Mas Lluí i el Punt Net del mercat ambulant). 

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Just Desvern
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix