El PPC denuncia a la directora de Qualitat Ambiental

Segons el diputat Sergio García “fa cas omís de les contínues denúncies sobre el col·lector de les salmorres a Esparreguera”.

El diputat del Partit Popular Català, Sergio García -foto-, ha denunciat que la directora de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, “ha fet cas omís a les contínues denúncies del PPC al voltant de la situació del col·lector de les salmorres a Esparreguera”. “Volem saber quines actuacions s’estan duent a terme per solucionar el problema, ja que a dia d’avui els diferents grups municipals i els veïns d’Esparraguera es mostren molt preocupats per la manca d’informació que els arriba”, ha afegit el diputat després de la compareixença de la directora de Qualitat Ambiental.

Durant la seva intervenció a la comissió de Territori i Sostenibilitat, el diputat popular ha recordat que “hi ha un informe de l’Ajuntament d’Esparreguera on diu que es considera necessari que l’empresa Iberpotash i l’Agència Catalana de l’Aigua duguin a terme les actuacions necessàries per millorar l’actual instal·lació del col·lector de les salmorres, ja que regularment es produeixen fuites al terme municipal d’Esparreguera, entre d’altres, provocant danys i el deteriorament del riu Llobregat, externalitats negatives que perduraran durant anys en aquest medi”

Així mateix, García ha manifestat que “el que és més greu és que hi ha fins i tot un comunicat del Departament d’Interior del passat mes de maig, en què constata un trencament parcial del col·lector de salmorres al terme municipal d’Esparreguera”. “Aquest fet produeix que part de les aigües que habitualment circulen pel col·lector actualment s’estiguin abocant al riu Llobregat, podent-se veure afectada la qualitat de les aigües del riu Llobregat”, ha assenyalat.

En aquesta línia, el diputat del PPC també ha recordat que hi ha una moció aprovada per unanimitat a l’Ajuntament d’Esparraguera en què es denuncia “la greu situació de risc on ens porta la deixadesa de l’Agència Catalana de l’Aigua i la inacció de la Generalitat de Catalunya en aquest assumpte lamentable”. García també ha explicat que el ple de la corporació “exigeix que es compleixin les obligacions pel que fa al correcte manteniment d’aquest col·lector i que es prevegi de manera immediata una reforma integral del col·lector o si això no és possible, la seva eliminació”. En l’últim punt de la moció, recorda el diputat, es demana que l’Agència Catalana de l’Aigua informi de manera constant a les administracions i a les entitats i empreses que operen al territori de les actuacions dutes a terme per tal de solucionar aquest greu problema i del calendari d’aquestes actuacions”.

Redacció / Foto: AP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix