El Baix Llobregat s’apunta a la iniciativa “Let’s Celan Up Europe!”

Al llarg del territori es faran diverses accions de neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres

Entre el 5 i el 7 de maig de 2023 se celebra a Europa la desena edició de la iniciativa Let’s Clean Up Europe! en la qual totes les persones poden participar, de manera voluntària, en diferents accions de neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres del Baix Llobregat. La Comissió Europea fomenta les accions per sensibilitzar la ciutadania sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis en els hàbits i en el comportament.

Captura de pantalla 2023 05 04 a las 11.44.08

A Catalunya, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) coordina aquesta campanya, en la qual 540 entitats, entre administracions públiques, associacions, escoles i instituts, empreses i ciutadania, se sumen organitzant activitats de neteja d’entorns naturals per animar a persones de totes les edats a prendre-hi part. La campanya compta amb el suport d’Ecovidrio, de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Els residus són recursos

L’experiència d’altres anys demostra que la gent se sorprèn de la quantitat de deixalles que es generen i es llencen al seu entorn. Com a particularitat, durant les accions de neteja, a Catalunya, es farà pedagogia sobre la prevenció en la generació dels residus, i la brossa recollida se separarà de forma selectiva. És una manera de demostrar que aquests residus són, en realitat, recursos. A més, es redueixen els efectes sobre el medi ambient d’allò que s’aboca, es creen oportunitats econòmiques i llocs de treball, i es contribueix a impulsar Europa cap a una economia més circular.

brossa santfeliu

Catalunya celebra la iniciativa Let’s Clean up Europe! des de fa 10 edicions. En la darrera, la de 2022, es van recollir més de 93 tones de residus i hi van participar 45.900 persones. El balanç de la campanya es pot consultar a la pàgina web .

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix