El Govern impulsa actuacions de restauració fluvial al Baix Llobregat

Les accions mediambientals es duran a terme a la maresma de les Filipines-el Remolar (delta)

El Govern de la Generalitat ha impulsat avui tres actuacions de restauració fluvial, a proposta de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que es duran a terme a les comarques del Baix Llobregat, el Moianès i l’Alt Empordà. Concretament, els treballs es desenvoluparan a la maresma de les Filipines-el Remolar (delta del Llobregat), entorn de la resclosa de l’antiga colònia Rio (riu Calders, al terme municipal de Monistrol de Calders) i a l’entorn fluvial de l’assut de l’antic molí de Can Sagrera, al terme municipal de Pont de Molins (Alt Empordà). 

El Remolar Filipines al Delta del Llobregat09

Els treballs, que estan inclosos en la planificació hidrològica, seran finançats amb els fons Next Generation de la Unió Europea i formen part del pla d’actuacions de protecció i adaptació al risc d’inundació i integració ambiental en nuclis urbans. En total, és previst destinar, globalment, més d’1,5 milions d’euros a aquestes tres actuacions.

atarceder avion remolar filipanes blog viajares

32354344410 82c79fffce h

L’actuació prevista a la maresma de les Filipines-el Remolar (1,1 milions d’euros, IVA no inclòs) implicarà millorar la inundabilitat i resoldre la problemàtica causada per l’estancament de les masses d’aigua i els episodis de sequera en les zones d'inundació temporal, amb la consegüent pèrdua de valor de les condicions ecològiques de la maresma. Cal tenir en compte que aquest projecte dona resposta als requeriments de la Comissió Europea pel que fa a l’incompliment de la conservació dels valors de la zona d’especial protecció (ZEC) i zona d’especial protecció de les aus (ZEPA) del Delta del Llobregat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix