Busquen solucions per a la pèrdua de sorra a les platges de Gavà

En marxa els estudis que han de donar resposta estable i duradora al litoral del municipi, que enguany rebrà al juny una aportació de 25.000 metres cúbics de sorra

Aquests estudis, promoguts per la Demarcació de Costes i en els treballs dels quals col·labora l’Ajuntament de Gavà i la resta d’institucions afectades, analitzaran les diferents alternatives i hauran de determinar les accions més adequades per estabilitzar la sorra, seguint els paràmetres d’ús de les platges i mediambientals. En el cas de Gavà el paper del sistema dunar serà un dels elements més rellevants. D’altra banda, en paral·lel a l’elaboració dels estudis i la seva concreció posterior, s’atendran les demandes de Gavà per mitigar els danys que els temporals, que cada cop amb més freqüència provoquen la regressió de les platges de la ciutat.

60aa2cb606190

Per a Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, “l’inici d’aquest estudi és una bona notícia. Permetrà que abans de finals d’any es defineixin les mesures que s’aplicaran d’ara endavant per aconseguir l’estabilització de les nostres platges. S’atén així la nostra petició de solucions estructurals i estables a la pèrdua de sorra, que permetin protegir les nostres platges i, sobretot, el sistema dunar, clau perquè el litoral sigui més resilient.”

Visita platges 15.02.2023

Més sorra

El pròxim mes de juny s'aportaran 25.000 metres cúbics de sorra entre l'avinguda del Mar i el carrer Palafrugell, en aplicació de la Declaració d'Impacte Ambiental del Port de Barcelona. Així mateix, s’estan preparant treballs i dotació pressupostària per part de la Demarcació de Costes, per tasques de manteniment de la sorra i actuacions d’emergència en cas de temporal, especialment pel que fa a la preservació del sistema dunar.

29591 0

IMG 0268

Situació actual

El tram de la platja de Gavà més vulnerable comprèn des de l’avinguda del Mar fins a la riera dels Canyars, com constata la pèrdua de sorra arran dels darrers temporals d’onatge i vent. A l’altura del carrer de Palafrugell, on l’aigua va arribar fins al passeig Marítim, provocant danys al mobiliari urbà, i deixant al descobert peus de dutxes i un cable subterrani d’Internet.

FpA8DLgXEAAxgUY

Al tram més proper a Viladecans, s’està desplegant una barrera de sorra  dins del mar, a uns 400 metres de la vora, que ha mitigat la regressió en aquest sector. A aquesta barrera natural cal afegir la instal·lació d’un geotèxtil de 120 metres a l‘altura del carrer Cadaqués, que ha permès que la sorra tingui més gruix i, per tant, sigui més resistent als temporals.

PLATJA GAVA 250419

Entre la riera de Canyars i el límit a Castelldefels, la platja és més ampla, cosa que permet un major moviment d’avanç i regressions sense afectacions greus.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu-Xavi Cabo

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix