L’Ajuntament de Sant Feliu tindrà energia verda de Barcelona Energia

La ciutat gaudirà del subministrament cent per cent renovable als equipaments públics

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d'electricitat 100% renovable participada per l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB, va finalitzar, amb la signatura realitzada per ambdues, els tràmits per l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a l'accionariat de la companyia. Així, la ciutat gaudirà del subministrament d'energia 100% renovable als equipaments públics.

ayuntamiento sant feliu de llobregat 28577731

El tancament de l'acord amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat suposa 130 punts de subministraments nous, que sumats als 329 de Sant Boi de Llobregat assoleixen una xifra total de 459, un increment de la cartera de clients d'un 4,23%. Quant a la facturació anual, s'estima que augmentarà en uns 8,1 milions d'euros, tenint en compte que 2,6 milions provindran de Sant Feliu de Llobregat i 5,5 milions de Sant Boi de Llobregat, xifra que suposarà un augment del 10,97% respecte a la facturació actual.

L'entrada de les properes incorporacions dels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Esplugues de LlobregatSant Vicenç dels Horts, Sant Just Desvern i Castellbisbal representarà un augment addicional de 952  punts de subministrament, un 8,5% més respecte als actuals. En conseqüència, la facturació de Barcelona Energia augmentarà uns 14,4 milions d'euros, aproximadament.

barcelonaenergia 01jpg

Actualment, la comercialitzadora pública, que ofereix la seva energia verda a la ciutadania dels trenta-sis municipis metropolitans, suma un total d'11.180 punts de subministrament, dels quals 5.786 són públics i 5.394 privats (proveeix 41,5 GWh d'energia renovable a usuaris privats, el consum equivalent a 16.000 famílies). Per quota de mercat, Barcelona Energia se situa en la vuitena posició a la ciutat comtal i passarà de la novena a la vuitena posició a l'àrea metropolitana de Barcelona amb la incorporació dels nous ajuntaments. 

FfBhuAeXgAA9bP2

En total, ja són divuit els ajuntaments metropolitans que han mostrat interès per adherir-se a Barcelona Energia i que tenen l'objectiu de beneficiar-se de l'energia d'origen 100% renovable, així com de l'assessorament personalitzat i l'estalvi mediambiental de la comercialitzadora pública d'energia. 

Eloi Badia, vicepresident d'Ecologia de l'AMB, ha afirmat que "la vocació de Barcelona Energia és gestionar l'energia com a servei públic, amb transparència i qualitat". Així mateix, també ha destacat que "la bona feina realitzada està obtenint resultats i Barcelona Energia segueix consolidant-se com l'elèctrica pública més gran de l'Estat."

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix