La plataforma Ribera-Salines anuncia una manifestació el 29 de juny

Després del fracàs de les converses amb l’Ajuntament de Cornellà s’ha engegat un seguit d’accions per donar visibilitat al problema de pèrdua d’entorns naturals i zones verdes al municipi

La plataforma Ribera-Salines, moviment veïnal que va néixer per fer front a l’especulació urbanística de Cornellà, ha anunciat que convoca una manifestació el pròxim 29 de juny contra el plà urbanístic de Ribera-Salines.

217599d0 256c 4a1e b5c8 870e186433eb

FTnm42LWQAAcIQn

A causa del fracàs de les converses amb l’Ajuntament de Cornellà, des de la plataforma s’ha iniciat un seguit de mesures per a donar més visibilitat al problema i amb l’objectiu de sumar forces:

  • Campanya d’adhesions al Manifest contra l’ARE Ribera-Salines. La plataforma ha iniciat una campanya de difusió per aconseguir el suport d’entitats al Manifest contra l’ARE Ribera-Salines. Aviat començaran a recollir signatures de particulars, especialment dels veïns i veïnes de Cornellà. A la pàgina web de la plataforma es pot trobar el llistat, amb més de 30 entitats adherides.
 
  • Presència reivindicativa en actes institucionals. Un cop que l'Ajuntament no vol obrir espais de diàleg amb la ciutadania envers els futurs plans urbanístics, des de la plataforma augmentaran la seva presència reivindicativa en actes com plens, presentacions i activitats que s'organitzen des del govern local.
 
  • Manifestació contra l’ARE Ribera-Salines. Amb motiu del ple municipal de juny, la plataforma convoca una manifestació-concentració ciutadana i d’entitats el proper 29 de juny davant l’Ajuntament a les 19 hores, on s’espera aglutinar al màxim nombre de persones. L’objectiu és demostrar que el moviment veïnal i social contra l’ARE Ribera-Salines, no és només de grups ecologistes, ni són “quatre gats benestants”, tal com va dir l’alcalde Antoni Balmón.
 

Els objectius de la Plataforma són:

1- Anul·lar el pla urbanístic ARE Ribera-Salines, protegint la zona com agrícola i pel lleure públic.

2- Fomentar la participació ciutadana en polítiques urbanístiques i mediambientals per a aconseguir un model de ciutat més democràtic, sostenible i igualitari.

3- Atendre les necessitats d’habitatge assequible a través del lloguer social, la rehabilitació de pisos i locals buits i amb el parc públic d’habitatge, sense necessitat d’urbanitzar espais verds o agrícoles.

La Plataforma Ribera-Salines és un col·lectiu veïnal de protesta que neix l’any 2021 amb la finalitat cabdal de preservar la pèrdua sistemàtica d’entorns naturals i zones verdes a Cornellà de Llobregat.

FSOahyRX0AAmqc5

Forma part de les xarxes de col·lectius mediambientals en creixement al Baix Llobregat atesa l’onada de projectes urbanístics plantejats o en execució fins al 2030. En total, està previst que a la comarca hi proliferen plans immobiliaris que afectaran unes 1.825 hectàrees afectades i uns 7 milions de m2 addicionals, construïts a un territori amb una ja elevada pressió demogràfica i problemes de contaminació atmosfèrica i del sòl.

Redacció / Fotos: Plataforma Ribera-Salines

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix