Castellví retirarà els arbres cremats a l’incendi de juliol

Ho farà amb una actuació urgent aplicant el projecte elaborat pels serveis tècnics de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes posarà en marxa, a partir de la setmana vinent, els treballs urgents de retirada d’arbres cremats per l’incendi del passat mes de juliol que tenen  risc de caure en camins o carrers, propietats i infraestructures i zones forestals amb molta  afluència de gent, en el marc de la primera fase d’actuacions a la zona cremada.

Incendi zones cremades 2

El projecte d’intervenció l’han elaborat els serveis tècnics de la Diputació de Barcelona. Des del consistori baixllobregatí es fa una nova crida a les persones propietàries de finques forestals afectades pel foc perquè es posin en contacte en cas que no ho hagin fet encara. La relació de finques forestals on és necessari actuar d’urgència per retirar arbres amb risc de caiguda s’ha publicat aquest 13 de setembre al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

bombers castellvi

La retirada dels arbres cremats es farà aplicant diferents tècniques segons la mida dels peus i la seva ubicació geogràfica, atès que hi ha zones afectades amb pendents diferents. En el cas dels marges dels camins, la neteja d’arbres cremats abastarà una franja d’uns 25 metres a banda i banda, i també es procedirà de manera semblant en zones forestals de molta afluència de gent. Igualment, s’actuarà d’urgència per retirar vegetació cremada a l’entorn de Can Sunyer i Valldaina per evitar que la seva caiguda pugui causar danys en propietats, carrers o vials.

En matèria d’infraestructures d’extinció d’incendis, es repararà el coronament del dipòsit de Mas Carmona, que van utilitzar els helicòpters per carregar aigua. Aquesta primera fase d’actuacions urgents dissenyada per la Diputació també inclou intervencions semblants en el terme de Martorell i, a més, altres d’addicionals per evitar esllavissades en cas de pluges fortes.

Redacció / Foto: Aj. Castellví de Rosanes-Bombers Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix