Unes 800 persones es concentren per aturar el Pla de Ponent

Segons els organitzadors de la manifestació es tracta de la “major promoció en habitatge de Catalunya” i malmetrà el “connector biològic” que hi ha entre Gavà i Castelldefels

Al voltant de les 800 persones s’han manifestat aquest dissabte a Gavà en contra del Pla de Ponent que preveu construir quatre nous barris amb un total de 4.968 habitatges entre el parc natural del Garraf i el Parc Agrari del Baix Llobregat. Segons les entitats convocants –Ecologistes en Acció i la plataforma veïnal Aturem el Pla de Ponent-Salvem el Calamot i la Riera dels Canyars-, es tracta de la “major promoció en habitatge de Catalunya” i malmetrà el “connector biològic” que hi ha entre Gavà i Castelldefels. La concentració ha tingut dos escenaris: la carretera comarcal C-245 a l’altura de la Rambla i la plaça de l’ajuntament. Veïns i entitats ecologistes sostenen que el pla malmet la zona de gran valor ambiental i que el creixement previst és desmesurat.

0 11

0 12

pla. ponent 2

La concentració, inicialment prevista per al 14 de març i ajornada a causa de l’inici del confinament, finalment s’ha pogut organitzar sis mesos després amb totes les mesures preventives que demanen les administracions. 

pla ponent 3

0 9

Jaume Grau, portaveu de la plataforma Aturem el Pla de Ponent, ha explicat que es vol “fer palesa l’oposició al projecte urbanístic que pretén construir prop de 5.000 habitatges en un sector de gran valor agrícola i natural de, pràcticament, 200 hectàrees i que significaria l’arribada de 12.000 habitants nous a Gavà en els pròxims anys”. Grau ha dit també que “aquest projecte és una aberració, un projecte especulatiu que respon més a l’interès econòmic de determinats inversors internacionals que no pas a les necessitats socials”. A més, ha criticat que “ignora completament la situació d’emergència climàtica i ecològica en què ens trobem”. “Les administracions i l’Ajuntament de Gavà haurien de prioritzar les millores dels sectors urbans i no pas la seva expansió”, ha destacat.

pla ponent 5

Consulta

La Plataforma aturem el Pla de Ponent ha anunciat que impulsarà “una consulta ciutadana d’acord amb la llei de consultes per tal que sigui la ciutadania la que es pugui pronunciar si vol o no vol ue es dugui a terme aquest pla urbanístic.”

0 13

pla ponent 7

Redacció / Fotos: JG

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix