S’activa l’alerta dels plans INUNCAT i VENTCAT per les pluges previstes

El Baix Llobregat serà una de les comarques afectades durant dimarts i dimecres

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges que poden donar acumulacions destacades demà i que poden fer augmentar els cabals d’alguns rius i rieres. A més, també s’ha posat en alerta el pla VENTCAT pel fort vent previst a partir de demà al migdia i fins dimecres al litoral central i nord de Catalunya.

aggressive cargo cars dark drama dramatic sky clouds drops highway 1112739

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de superar el llindar d’acumulació de 100 litres/m2 en 24 hores demà dimarts a les comarques de la Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Selva i Vallès Oriental, i amb menor probabilitat a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, Maresme, Osona, Moianès, Bages, Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès.

cars weather rain passers wet road traffic transport 643249

Davant d’aquest episodi, Protecció Civil de la Generalitat recomana informar-se permanentment de la situació meteorològica i les possibles afectacions viàries abans de sortir de casa.  Tot i que la mobilitat ja està molt restringida per l’estat d’alarma, convé encara més extremar les precaucions entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.

Fort vent i onatge

Protecció Civil també ha activat aquest matí l’alerta del pla VENTCAT per l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent de component est demà a partir del migdia i fins dimecres a les comarques del litoral de Barcelona i Girona.

EOzwT37U0AA nJ

Cal extremar especialment la prudència en la mobilitat a les zones on bufi fort el vent, tant a peu com amb vehicle, per la possible caiguda de branques o altre mobiliari urbà.

A banda, el Servei Meteorològic de Catalunya també preveu per demà fort onatge de més de 2,5 metres d’alçada amb mar de fons de l’est. Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal mantenir la prudència a les zones afectades pel fort onatge, allunyant-se d’espigons i esculleres.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix