Protecció Civil activa la prealerta del pla INUNCAT

A partir d’avui hi pot haver onatge intens a tot el litoral

El pla INUNCAT s’ha posat en prealerta a causa de les previsions del Servei Meteorològic de fort onatge demà diumenge a tot el litoral català. Les onades podran superar els 2,5 metres, i hi haurà mar de fons del nord-est. El fenomen serà més intens a partir del migdia, sobretot als dos extrems del país i el litoral del Barcelonès i Baix Llobregat.  Protecció Civil recomana fer cas als tancaments d'accessos a les zones pròximes a la costa, i no apropar-se a fer fotografies on trenquin les onades.

gente con los paraguas de la lluvia en la ciudad lluviosa 50659150

A més, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir de demà sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi es mantindrà també de cara a dilluns amb una distribució més general. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir del matí de demà diumenge el vent bufarà de components nord i est, i podrà superar els 72 km hora a la meitat est de Catalunya.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

4828 onatje

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses...) i puguin ser desplaçats per l'aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca que encara puguin quedar. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix