L’ACA vol millorar la recàrrega de les aigües subterrànies del Llobregat

Es contempla una inversió superior als 700.000 euros per a la millora del sistema de les basses de Sant Vicenç dels Horts

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha definit una sèrie de mesures per a millorar el funcionament de les basses de Sant Vicenç dels Horts i millorar així la recàrrega de les aigües subterrànies en el tram final del riu Llobregat. Aquestes basses són un element important per a la recàrrega d’aigua de l’aqüífer de la Vall Baixa i el delta del Llobregat, una reserva estratègica per a l’àrea metropolitana de Barcelona, sobretot en períodes de sequera.

L’ACA ha posat a informació pública al projecte, que es podrà consultar fins a principis de setembre a la seu de l’Agència a Barcelona, als ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Molins de Rei i Pallejà, i també per via telemàtica.  

Pressupost

Les basses de Sant Vicenç dels Horts no estan encara a ple rendiment, tot i que des de 2010 s’han dut a terme una sèrie de proves pilot de recàrrega que han servit per definir les actuacions previstes en aquest projecte i que estan pressupostades en més de 700.000 euros.

388c787a 6bad 4513 b442 608b78b2deb7

L’objectiu del projecte és definir a nivell constructiu les infraestructures necessàries per dotar les basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts amb recurs provinent del riu Llobregat i aigua regenerada amb un volum, cabal i qualitat d’aigua que permeti el seu màxim aprofitament i correcte infiltració a l’aqüífer. També es contempla equipar les basses perquè la gestió del sistema hidràulic es pugui dur a terme mitjançant una estructura de comunicacions i d’un sistema de telecontrol que permeti l’accionament automàtic i local.

L’execució de les obres definides en el present projecte permetrà, per tant, l’entrada en servei a ple rendiment de les basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts.

Redacció / Fotos: ACA-Aj. SVH

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix