Jornada sobre mobilitat sostenible als polígons industrials de CCOO

Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, va dir que “hem de superar una certa inacció actual, exigim impulsar treballs en relació amb la mobilitat als PAE i ZAE del Baix Llobregat”

La sala d’actes de CCOO a Cornellà de Llobregat va acollir una jornada per tractar la problemàtica de la mobilitat i els desplaçaments als centres de treball, amb el compromís sindical per fomentar una mobilitat més sostenible perquè és una exigència social i un dels grans reptes col·lectius i de canvi de model productiu que tenim com a comarca.

Captura de pantalla 2019 03 22 a las 12.24.42

L’acte es va iniciar amb una taula rodona que va portar el títol “Els plans de desplaçament a les empreses, una eina i oportunitat de millora de les condicions de treball”, amb la participació del president de Pimec del Baix Llobregat i L’Hospitalet, Joan Soler; el cap del Servei de Mobilitat de l’ATM, Xavier Sanyer; Manel Ferri, de l’oficina Canvi climàtic i sostenibilitat de la Diputació de Barcelona; el conseller comarcal de Mobilitat del Baix Llobregat, Xavier Amate i Laura Diéguez, de la secretaria de Política Sectorial i Sostenibilitat de CCOO de Catalunya. Segons el sindicat, es va tractar de forma concreta l’accés als polígons industrials i els desplaçaments als centres de treball, fent una valoració sobre infraestructures, transport públic, plans de desplaçaments a empreses, mobilitat en clau de gènere, propostes i alternatives.

D2K18v1WoAAMNN9

A continuació es va fer un treball de taller en grups i una posada en comú de les conclusions i les propostes dels delegats i delegades que van participar en la jornada. Algunes idees que van sortir:

  • La creació de Taules de Mobilitat, com a espai de diàleg entre totes les parts per avançar en solucions als problemes de mobilitat, superant l’aplicació de mesures unilaterals i sense una visió integral.
  • La millora de la xarxa d’autobusos, sobretot en hores punta laborals, amb més coordinació amb el servei ferroviari i disposant de Bus-VAO.
  • La reserva de places d’aparcament per a persones amb problemes de mobilitat personal.
  • Cotxes compartits i primar els més eficients.
  • La dotació d’infraestructures adients per a l’ús de la bicicleta i pels desplaçaments a peu (algunes amb fortes mancances de seguretat).
  • L'estudi de la implantació de busos de polígon, operatius i de qualitat, que permeti reduir la necessitat d’utilitzar el vehicle particular.

A la cloenda, Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, va dir que “hem de superar una certa inacció actual, exigim impulsar treballs en relació amb la mobilitat als PAE i ZAE del Baix Llobregat”. Romero també exposar com a prioritari “concretar polítiques que transformin el nostre model industrial, que modernitzin els polígons i espais industrials de la comarca, un model de mobilitat més segur i sostenible que doni compliment a les actuals necessitats legals, socials i ambientals dels municipis i per extensió del conjunt del Baix Llobregat. Hem de tenir en compte el procés d’expansió, que és positiu, però que també incrementa els riscos laborals, els temps de viatge i les despeses que han de patir les persones treballadores.”

Redacció / Fotos: CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix