La Diputació ja té el Pla director del verd urbà de Sant Boi de Llobregat

El treball permet conèixer l'estat i les possibilitats dels diferents espais verds existents, la idoneïtat de les espècies i estructura la gestió perquè aquesta sigui més eficient

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director del verd urbà de Sant Boi de Llobregat, una eina de planificació i gestió per a la millora de la jardineria pública del municipi. El treball, que ha estat lliurat a l'Ajuntament, permet conèixer l'estat i les possibilitats dels diferents espais verds existents i la idoneïtat de les espècies en el municipi, alhora que n'estructura la gestió perquè aquesta sigui més eficient. El treball també inclou un inventari i fa una diagnosi dels espais verds i de l'arbrat viari amb propostes de gestió i manteniment.

ea2db0e4 1d94 4c11 8716 dfbf26ab2a54

D'acord amb l'estudi, Sant Boi de Llobregat disposa d'un total de 15.132 arbres, dels quals 7.643 són d'arbrat viari, i de 109 ha d'espais verds urbans dels quals quasi la meitat són parcs. Altres espais verds qualificats com urbans, però majoritàriament no accessibles i sense manteniment ordinari, ocupen una superfície de 49 ha i corresponen majoritàriament a espais pendents de desenvolupar.

El treball observa que el municipi gestiona activament el seu verd urbà, però analitzant globalment les dades i d'acord amb les observacions de camp es detecta un potencial de millora en diferents aspectes. En aquest sentit es proposen tres línies encaminades a millorar el verd urbà que afecten l’organització del servei, la qualitat dels espais i l'ampliació del verd existent.

1092241 u MF8wJcgpNZK0rt1OjQuB3kG6 Be0kGAFubKxkSbLw

Propostes

Pel que fa a l'organització del servei, es proposa una reorganització dels equips, la utilització i manteniment del sistema d’informació geogràfic per ajustar els nivells de manteniment en funció de l'espai i incrementar la formació de personal i la comunicació amb la ciutadania. Sobre la qualitat del verd existent, es proposa adaptar el tipus de verd a cada espai així com aprofitar la seva potencialitat màxima i simplificar les tasques de manteniment. Una tercera línia proposa millorar la dotació del verd existent a partir de la recerca de nous espais i en la creació de nous eixos verds al municipi.

El document desenvolupa cadascuna d'aquestes línies amb descripcions detallades, i també inclou una proposta per cadascun dels espais existents establint el nivell de prioritat. I es fa una estimació econòmica de les actuacions repartint les inversions necessàries en un termini de 15 anys.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona-Arxiu-Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix