Jornades sobre sostenibilitat urbana i compromís ambiental, al Citilab

Tenen l’objectiu de donar a conèixer les pràctiques de sostenibilitat urbana que es duen al municipi baixllobregatí i a altres ciutats europees

L’Ajuntament de Cornellà de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona organitzen conjuntament, els dies 7 i 8 de febrer, les jornades ‘Greening for Change. Experiències de les ciutats: Green Capital i Green Leaf’ (Capital Verda i Fulla Verda) amb la col·laboració de la Comissió Europea i la Diputació de Barcelona.

dades citilab

Aquestes jornades tenen l’objectiu de donar a conèixer les pràctiques de sostenibilitat urbana que es duen al municipi baixllobregatí i a d’altres ciutats europees, tenint en compte que Cornellà ha estat la ciutat guardonada amb el premi European Green Leaf 2019 juntament amb el municipi holandès Horst aan de Maas.

El premi European Green Leaf l’atorga la Comissió Europea per tal de posar en valor els esforços de les ciutats per promoure el creixement verd. Per a concedir aquest reconeixement a la ciutat, un jurat expert ha tingut en compte diversos aspectes: l’esforç en canvi climàtic i la gestió energètica, la mobilitat urbana sostenible, la natura i biodiversitat, el soroll i la qualitat de l’aire, els residus i l’economia circular, així com la gestió de l’aigua.

Captura de pantalla 2019 02 04 a las 8.05.25

En el marc d’aquest premi, representants de la Comissió Europea, de l’Ajuntament de Cornellà i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona així com tècnics i professionals d’actuació ambiental, gestió urbanística, espai públic, ambientologia i arquitectura d’arreu d’Europa es reuniran al Citilab per compartir experiències, debatre estratègies en taules rodones i realitzar dues visites guiades: un itinerari per Cornellà i un recorregut en bicicleta pel Parc del riu Llobregat.

Exposició ‘Metròpolis de ciutats’

El mateix dijous 7 de febrer, a les 18.30 hores, s’inaugurarà l’exposició itinerant ‘Metròpolis de ciutats’, una mostra gràfica que presenta el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona: un conjunt de directrius i normes que determinaran com s’ha de desenvolupar la metròpolis durant els propers anys i que substituiran el Pla General Metropolità (PGM) del 1976.

134383 1

Així doncs, el PDU és un nou projecte de futur que repensa la planificació urbanística i que estableix un nou enfocament de l’urbanisme metropolità per tal de millorar i ressaltar el valor de totes les parts que formen el territori: des de Montgat i Tiana fins a Castelldefels, Begues i Sant Cugat a l’interior.

L’exposició té l’objectiu de posar a disposició de la ciutadania un coneixement pensat, debatut i desenvolupat per una xarxa de més de 400 experts de diferents disciplines i està formada per les següents parts: ‘La metròpolis dins la regió’, ‘Infraestructura verda’, ‘Metabolisme urbà’, ‘Mobilitat sostenible’, ‘Teixits residencials’, ‘Àrees d’activitat econòmica’, ‘Constel·lació de centres’, ‘Mur de directrius’ i ‘Projectes metropolitans, supramunicipals i locals’.

Aquesta mostra estarà oberta al públic del 7 fins el 24 de febrer al vestíbul i a l’Opensurf del Citilab.

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix