Begues superarà el miler de punts amb ús de LED

S'estima que amb les darreres substitucions de lluminàries públiques s'assolirà un estalvi en el consum energètic superior als 44.000 € anuals

En finalitzar aquest 2017 l'enllumenat públic de Begues comptarà amb un total 1.023 punts de llum LED. D'aquesta manera al llarg d'aquest any s'hauran incorporat un total de 553 noves lluminàries amb aquesta tecnologia multiplicant per dos les que existien fins al moment.  Aquesta inversió municipal, que ha arribat als 58.000 €, suposarà un estalvi anual previst de més de 44.000 € gràcies a la seva millor eficiència energètica. A aquest benefici econòmic hem de sumar també la menor despesa en manteniment que provoca la tecnologia LED, ja que ofereixen una major durabilitat; l'eliminació de components nocius per al medi ambient que es troba a les antigues lluminàries o el menor calor que desprenen.

Barris i equipaments

Pel que fa a les zones de Begues que han vist darrerament com es millorava el seu enllumenat trobem els barris de Santa Eulàlia, Bassa Blanca, Cal Vidu, La Costeta i Porta de Llevant, unint-se als barris del Raval de Sant Martí, Bon Solei I i II, Can Sadurní, part del barri de La Barceloneta o el Camí Ral. A més l'ús de LED també ha arribat a equipaments municipals com ara les dependències de la Policia Local, l'Escorxador, el Centre Cívic El Roure o diverses oficines de l'Ajuntament. En l'actualitat els Serveis Tècnics municipals estudien la seva implantació a la Llar d'infants municipal El Guinyol i l'escola Sant Cristòfor.

led begues 2

Amb el treball desenvolupat fins a aquest 2017 a l'enllumenat públic, l'Ajuntament de Begues ja havia assolit un estalvi energètic de 24.000 € anuals i d'uns 116.000 kW/h. I es que, les lluminàries LED necessiten d'una potència entre els 30 w i 57 w mentre que les que es feien servir anteriorment necessiten de 70 w i de 125 w. Es preveu que l'any vinent l'estalvi en el consum sigui de 221.900 kW/h, el que es traduiria en la factura en una rebaixa de 44.390 euros.

La voluntat municipal és revertir aquest estalvi econòmic en noves inversions per a la millora de la il·luminació de la via pública o d'equipaments municipals. Així trobem exemples recents com les actuacions dutes a terme en aquest sentit a les pistes de tenis, la Piscina Municipal o les dependències de la Policia Local.

Redacció / Fotos: Aj. Begues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix