S’engega una campanya de prevenció d’incendis al Parc Natural de Collserola

De moment s’han activat deu de les tretze torres de guaita, i les tres restants es posaran en marxa el 16 de juny

 

Des del 29 de maig fins a mitjans de setembre, i depenent de les condicions climàtiques, està actiu el dispositiu de prevenció d’incendis del Parc Natural de la Serra de Collserola on estan implicats diferents municipis del Baix Llobregat. S’ha activitat 10 de les 13 torres de guaita. Les tres restants es posaran en marxa el 16 de juny.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola coordina aquest dispositiu, en col·laboració amb el Pla de Vigilància d’Incendis (PVI) de la Diputació de Barcelona. La gestió i coordinació del Dispositiu de Prevenció d’incendis Forestals de l’AMB és l’actuació que comporta el major esforç pressupostari del Consorci. La finalitat és protegir el bosc i les persones, dels incendis forestals que, ateses les característiques del Parc i l’alta freqüentació, es produeixen en un nombre molt considerable.

Cal recordar que l’any 2016 va ser un any excepcional, meteorològicament parlant, i durant un 75% dels 112 dies en que el dispositiu va estar en funcionament es va activar el Pla Alfa de risc d’incendi forestal que elabora diàriament el cos d’Agents Rurals.  

Pel que fa al nombre d’incendis, a l’àmbit metropolità el nombre de focs va ser per damunt de la mitjana de la sèrie registrada des de 1990. A Collserola es va superar la mitjana de superfície cremada, a conseqüència bàsicament de dos incendis que es van produir durant el mes de setembre en dues zones de prat i matoll del vessant barceloní de la serra. A més cal destacar l’increment del nombre d’incendis d’origen presumptament intencionat. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix