Els parcs naturals celebren avui el Dia Mundial de les Zones Humides

A l’Espai Natural del Remolar-Filipines a Viladecans es farà una Jornada de Descoberta per a Famílies el proper 5 de febrer

El Departament de Territori i Sostenibilitat organitza una sèrie d’activitats per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides que se celebra avui dijous, 2 de febrer, per augmentar la sensibilització dels ciutadans sobre els seus valors i beneficis. Cada any, la celebració de la diada pretén fer èmfasi en un aspecte clau o característic d’aquestes zones. Enguany el lema és “Les zones humides per a la reducció del risc de desastres naturals”.

La Convenció de les Zones Humides, a la qual estan adherits més de 150 països, pren el nom de la ciutat iraniana de Ramsar, i és un tractat internacional per a la conservació i l'ús sostenible de les zones humides. La principal finalitat és aturar-ne la pèrdua, tot reconeixent les seves funcions ecològiques fonamentals i el seu valor econòmic, cultural, científic i recreatiu. Actualment hi ha designades 2.253 zones humides d’importància mundial, que sumen prop de 215 milions d’hectàrees d’arreu del planeta.

 A Catalunya hi ha quatre zones designades com a zones humides Ramsar: el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici; el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà; el Parc Natural del Delta de l’Ebre; i l’estany de Banyoles. A banda, hi ha molts altres espais humits inclosos a l’inventari de zones humides de Catalunya, els més rellevants dels quals també se sumen a la celebració organitzant diferents d’activitats. Entre els quals es troba les reserves naturals del Delta del Llobregat.

Precisament, a l’Espai Natural del Remolar-Filipines hi ha previst, el proper diumenge 5 de febrer, una Jornada de Descoberta per a Famílies. L’activitat, que serà gratuïta i no cal inscripció prèvia, tindrà el punt de trobada a la Barrera de la Vilada (Viladecans) a les onze del matí.

Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix