Informadors expliquen com millorar el reciclatge de residus a Gavà

Seran una trentena i la seva presència es veurà reforçada amb un autobús retolat amb el lema de la campanya que recorrerà la ciutat.

L’Ajuntament de Gavà ha posat en marxa la campanya “Jo reciclo la meva ciutat”. Una iniciativa impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona que té l’objectiu de fer arribar a la ciutadania la necessitat de classificar correctament els residus. La campanya, que es va iniciar ahir fins al proper 19 de setembre, compta amb un total de vint-i-vuit informadors de carrer que, organitzats per parelles, interactuen directament amb els veïns i veïnes a peu dels contenidors per informar-los i donar-los consells sobre com millorar el reciclatge. La seva presència es veurà reforçada amb un autobús retolat amb el lema de la campanya que, els tres primers dies, recorrerà la ciutat.

A Gavà, cada habitant genera diàriament 1,37 kg de residus, dels quals només es recullen de manera selectiva el 34,9%. Un percentatge molt allunyat dels objectius que estableix per a l’any 2020 el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (PRECAT20), que proposa que s’arribi al 60%. La campanya “Jo reciclo la meva ciutat” permetrà conèixer el funcionament dels sistemes de gestió de residus i animar més ciutadans i ciutadanes a afegir-se a la recollida selectiva a les seves llars. Un altre dels valors principals d’aquesta campanya és que contribuirà a eliminar de l’imaginari col·lectiu creences equivocades com ara que tots els residus van a parar al mateix lloc independentment del contenidor on es llencin.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix