Van paticipar una cinquantena de nens i nenes

La pedrera de Montau II suma mig centenar d'arbres

Prop de cinquanta escolars de Begues van plantar espècies autòctones i han conegut de primera mà tant el procés d'extracció dels àrids, com les labors de restauració una vegada extret el material en la pedrera.

Prop de mig centenar d'alumnes de l'escola Sant Cristòfor de Begues van participar en una plantada d'espècies autòctones al voltant de la pedrera Montau II de Lafarge, del Grup LafargeHolcim.

En aquesta activitat, promoguda amb el suport de l'Associació Nacional d'Empresaris Fabricadors d'Àrids (ANEFA), els nens han plantat mig centenar d'espècies autòctones com l'arboç, alabern o la savina i han presenciat la solta d'un exemplar d'àguila colobrera (Circaetus gallicus), una au autòctona. Així mateix, han pogut conèixer de primera mà, mitjançant vídeos divulgatius i xerrades, la importància dels àrids, els passos per a la seva extracció i el procés de tractament previ per a l'obtenció del ciment. En aquest sentit, també han après quins són els passos que es duen a terme per a la restauració d'una pedrera.

Foto1

Per a Isidoro Miranda, director general de LafargeHolcim, "iniciatives com aquesta ens serveixen tant per reiterar que el respecte i la cura del medi ambient ha de ser una prioritat en qualsevol activitat industrial, com per despertar en els més petits l'interès per una professió com la nostra”.

Per la seva banda, la secretària de Medi ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i la directora general de Qualitat Ambiental, Mercè Rius i Serra, ambdues de la Generalitat, així com l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, van participar en l'activitat mostrant el seu suport a aquest tipus d'iniciatives que pretenen posar en valor el paper de la reforestació en favor de la millora de la biodiversitat dels ecosistemes.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix