Martorell ja té un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Es tracta d’un projecte pilot de col·laboració públic privat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya i Railgrup, l’Associació Volt-Tour i les empreses Simon, Empark i imesAPI.

L’estació de Martorell Enllaç de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha acollit avui l’acte de presentació dels primers punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que s’han instal·lat en estacions de la xarxa d’FGC. A banda de la de Martorell Enllaç, Sant Cugat i Sant Quirze també disposen a partir d’avui d’aquests punts. L’acte de presentació ha comptat amb la presència del secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, el president d’FGC, Enric Ticó, la directora de l’Institut Català d’Energia, Mercè Rius, i de l’alcalde Martorell, Xavier Fonollosa.

Els punts de recàrrega instal·lats permeten als usuaris d’FGC deixar connectat el vehicle elèctric a la zona de recàrrega de les estacions, mitjançant el sistema de targetes RFID LIVE, fàcil i intuïtiu.

El projecte, que té un cost de 35.500 euros, pretén potenciar la intermodalitat, a través de la col·laboració entre les institucions públiques i el sector privat, tant de l’àmbit empresarial com associatiu, fomentant una mobilitat amb menor incidència sobre el medi atmosfèric urbà.

Els punts de recàrrega del projecte enviaran informació en temps real per conèixer l’estat de funcionament i disponibilitat de la recàrrega i serà consultable des del visor d’estacions de l’Institut Català d’Energia. Aquest mòdul de comunicació ha estat impulsat per l’institut Català d’Energia en col·laboració amb l’empresa Simón.

Redacció / Foto: G.C.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix