Finalitzen les Trobades Juga Verd Play per a Centres d’Educació

L’èxit consolida el projecte i durant el curs 2014-2015 s’oferirà aquest servei a tots aquells instituts o centres interessats a participar-hi.

El passat més de maig i durant la primera setmana de juny, el Consell Esportiu del Baix Llobregat va iniciar un nou programa, la Trobada Juga Verd Play per a Centres d’Educació. En aquestes es volia fer arribar a l’escola una competició amb una nova forma de veure l’esport, on el resultat és important però no l’únic aspecte a tenir en compte. L’objectiu era educar els valors desitjables associats a la pràctica esportiva. Per aquest objectiu es va traslladar el model Juga Verd Play que es practica als Jocs Esportius Escolars del Baix Llobregat a una trobada esportiva escolar puntual on els nens i nenes participants van poder comprovar que amb aquest sistema de joc no guanyava qui més gols o cistelles feia sinó qui sumava més punts atorgats per la resta d’agents presents a la competició: el dinamitzador de joc (àrbitre), el tècnic (entrenador), el tutor de grada i el públic.

A aquests efectes, els participants de cada escola es van repartir els rols dels diferents agents (públic, tècnic, dinamitzador, tutor de grada i jugador) per tal de poder veure i conèixer la realitat de cadascun d’aquests i després responsabilitzar-se per actuar com a tal, tant a nivell esportiu com a nivell Juga Verd amb la valoració pertinent. Aquestes votacions es realitzaven amb el telèfon mòbil dels alumnes de secundària presents i gràcies a l’aplicació: BaixEsport Juga Verd Play.

Al curs 2013-2014 aquestes Trobades s’han executat en una prova pilot en tres escoles de tres municipis diferents:

-       14 i 21 de maig: Col·legi Verge de la Salut de Sant Feliu de Llobregat

-       23 de maig: Institut La Mallola d’Esplugues de Llobregat

-       3 i 5 de juny: SI Collbató, Escola Mansuet i Escola La Salut de Collbató

En la darrera jornada, aquestes Trobades van aplicar un format on dues escoles de primària es relacionaven amb el centre de secundària en un clima de germanor excel·lent entre tots els participants i amb l’enregistrament en vídeo de la Trobada per part del Consell Català de l’Esport com a exemple de competició escolar i de bones pràctiques esportives.

L’èxit d’aquestes Trobades en prova pilot consolida el projecte i durant el curs 2014-2015 s’oferirà aquest servei a tots aquells instituts o centres interessats en participar-hi.

Redacció / Foto: CEBLLOB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix