Laia Sanz torna al Dakar amb més il·lusió que mai

La pilot de Corbera de Llobregat intentarà conquerir de nou el títol que va aconseguir les darreres edicions a la categoria femenina.

Laia Sanz ja coneix el recorregut del nou Ral·li Dakar 2014. Serà el quart any consecutiu que pilot de Corbera de Llobregat participarà en aquesta mítica prova de motor que tindrà més de 9.000 quilòmetres en total, dels quals 5.000 seran cronometrats. La carrera es disputarà del 5 al 18 de gener per Argentina, Bolívia i Xile. Per primera vegada en els seus 36 anys d'història, el recorregut serà diferent per als cotxes i per a les motos durant cinc etapes. Els organitzadors també han explicat que prendran part al voltant de 450 vehicles i 700 pilots i copilots de 50 nacionalitats diferents.

Sanz, primera dona classificada en motos les últimes edicions amb l'equip KH-7, considera que serà una carrera “dura fins a l'últim dia. Al principi ens trobarem amb pistes de molta pols i serà important estar concentrats des del principi per no fallar. Després entrarem per primera vegada a Bolívia, on l'altura serà un handicap i acabarem a Xile, una part ja coneguda per tots encara que no per això més fàcil.” Respecte a les novetats introduïdes, Sanz comenta que “si separen per primera vegada les motos dels cotxes és perquè a les motos ens faran passar per zones molt tècniques i complicades, segur. També han inclòs dues etapes maratons molt llargues, per la qual cosa caldrà córrer amb molta intel·ligència. En línies generals, serà una edició del Dakar molt completa, amb un terreny molt variat que ens obligarà a esforçar-nos al màxim cada dia.”

A la recerca d’un nou títol
Laia Sanz camina cap a una nova corona. La pilot de KH-7, que el mes passat va sumar el seu quinzè títol mundial després d'aconseguir els tretze de trial i el segon d’enduro en un mateix cap de setmana, cerca ara incrementar aquesta xifra amb un nou campionat internacional femení: l’FIM SuperEnduro World Championship, o el que és el mateix el Campionat del Món de SuperEnduro. De moment, la pluricampeona espanyola ha començat amb bon peu aquest nou certamen, el primer d’enduro indoor per a noies, ja que es va imposar en la ronda inaugural, que es va celebrar a Liverpool, davant 5.000 espectadors. D'aquesta manera, Laia Sanz lidera el mundial de SuperEnduro amb 20 punts. El campionat comptarà amb altres dues proves: Polònia (15 de desembre) i França (22 de febrer de 2014).

Reconeixement internacional
Aquest cap de setmana es va celebrar a Montecarlo la Gala de la Federació Internacional de Motocilisme (FIM) en la qual Laia Sanz va ser una de les grans protagonistes. L'acte, que va posar punt i final a la temporada 2013, va anar un reconeixement a tots els campions del món de motocilisme en les seves diferents disciplines. Sanz van recollir dos premis per partida doble en ser campiona mundial de trial i enduro.

Marçal Fontanals / Foto: LS
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix