Sant Feliu acull l’acte central del Dia Mundial de l’Activitat Física 2023

Jugadores del Barça CBS i del Club Natació Sant Feliu de waterpolo han compartit un clínic amb més de 150 alumnes de batxillerat del municipi

Sant Feliu de Llobregat ha acollit aquest matí l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física 2023. La iniciativa, que enguany celebra el catorzè aniversari a Catalunya, ha estat impulsada pel Departament de la Presidència i el Departament de Salut, i té la finalitat de fer visible la importància d'una vida activa per a una bona salut. L’acte ha constat d’un clínic de jugadores de bàsquet del Barça CBS i de waterpolo del Club Natació Sant Feliu amb uns 150 alumnes de batxillerat de diversos centres educatius de la capital del Baix Llobregat.

RPV 4196 ok

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, han pres part, al costat de l’alcalde del municipi, Oriol Bossa, en una activitat que ha servit per fer arribar a la població el missatge “Gaudeix la vida, posa’t en marxa”, el lema de la campanya d’enguany del DMAF, que se celebra cada 6 d’abril a tot el món.

Screenshot 2023 04 14 at 12.22.14

Anna Caula ha manifestat que “l’esport ens pot acompanyar sempre, durant tota la vida” i que un “país que està teixit a través de l’esport té més cohesió, més salut i més educació”. La secretària general ha deixat clar que “en les edats més joves no cal triar entre esport i estudis. Les dues activitats es poden compaginar”, i ha afegit que l’esport “ajuda a millorar en la vida acadèmica i a concentrar-nos millor, i és un context ideal per fer amics.”

 DSC7857 1

Per la seva banda, Carmen Cabezas, ha emfatitzat la importància de tenir un estil de vida actiu, ja que “les persones no estem fetes per estar tot el dia assegudes davant d’un ordinador”. ”Necessitem moure’ns, necessitem fer activitat física, no només per trobar-nos millor, sinó també per tenir una esperança de vida més llarga, per tenir millor salut i així prevenir malalties, per sentir-nos millor, per obtenir millor rendiment acadèmic a l’escola, per socialitzar, per tenir contacte amb la natura i per sentir-nos més feliços”, ha afirmat. Finalment, l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat ha destacat l’aposta d’aquesta ciutat pel “foment de l’esport i l’activitat física” i per una “ciutadania saludable”, i ha animat els nois i noies a practicar esport “perquè us farà sentir millors.”

Durant el clínic, celebrat al Palau Municipal d'Esports Juan Carlos Navarro, diverses esportistes del Barça CBS, de la Lliga Femenina de bàsquet, i del CN Sant Feliu, de Divisió d’Honor femenina de waterpolo, han compartit amb els nois i noies la seva experiència en l’esport d’elit, i han abordat temes com la conciliació de la competició amb els estudis o la situació de l’esport femení. Alhora, han encoratjat els joves a practicar l’esport que els agradi més, ja que els ajudarà a afrontar els reptes de la vida i a millorar la salut.

FtqTqWpXgAASxnG

En l’acte, on l’alumnat ha formulat preguntes als esportistes, també hi han participat jugadors i entrenadors de l’equip masculí de waterpolo del club sanfeliuenc i de la secció de natació. En paral·lel, Sant Feliu de Llobregat ha organitzat durant tot el dia una jornada multiesportiva intergeneracional, que inclourà sessions de ioga Feldencrais i taixí, una masterclass de cardio i zumba, una passejada pel Parc Torreblanca, activitats a les pistes exteriors del pavelló i, al vespre, la 19a Nit de l'Esport. Demà i diumenge, tindran lloc més competicions i caminades.

Redacció / Fotos: SGEAF-Aj. Sant Feliu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix