“Volem continuar mantenint els valors que ens han fet ser el que som”

El president del Basket Almeda, Manuel Estepa, passa balanç de la temporada en l’any del Cinquantenari de l’entitat esportiva cornellanenca

La temporada 2021-2022 ha acabat per al Basket Almeda. És moment de passar balanç i parlar de tot plegat en un any molt especial per a l’entitat esportiva de Cornellà de Llobregat, que ha celebrat el Cinquantenari de la seva fundació. I la millor persona per a fer-ho ha sigut amb el seu president, Manuel Estepa, que ha obert les portes del club a la nostra publicació.

IMG 3026 bona

Una vegada finalitzada la temporada, quin balanç fa?

El balanç és positiu com a les darreres temporades. Hem assolit pràcticament tots els objectius esportius que ens van marcar, i sobreposar-nos a la Covid-19 i amb tot el que ha representat (suspensió, baixes, etc). Hem estat campions de Catalunya amb l’Infantil femení, subcampions catalans amb el Júnior femení, s’ha mantingut la Copa Catalunya masculina, i pràcticament totes les categories Preferents masculines. I, sobretot, una cosa que ens ha fet molta il·lusió és que aquest any, el del Cinquantenari, és la primera vegada que el Basket Almeda ha guanyat el seu primer títol en categoria sènior, cosa que mai havia passat, amb la consecució de la Lliga Catalana LF2.

Aquest any ha estat molt especial per a l’entitat que vostè presideix, amb la celebració del Cinquantenari. Però per la pandèmia i per les seves restriccions s’ha aigualit una mica…

Volem celebrar-ho. Durant el segon semestre, després de les vacances, tenim previstos diversos actes i accions que crec que agradaran molt. Seran per celebrar amb tota la gent que ha estat en el nostre club durant els més de cinquanta anys, i també volem reafirmar els senyals d’identitat que pensem que són la bandera del Basket Almeda com són la humilitat, el treball o la solidaritat, és a dir, tots aquells valors que han acompanyat el nostre barri que s’ha distingit com un barri lluitador i treballador. Volem continuar sent el reflex del barri en el futur, que ens han fet el que som.

IMG 3033

S’associa l’entitat esportiva amb una filosofia de formació més enllà de la competitivitat, què és el que es diferencia amb la resta de clubs oi?

Nosaltres sempre hem tingut molt clar que el nostre fet diferencial és l’aposta pel bàsquet formatiu. El bàsquet competitiu està molt bé, però avui dia es necessita, tant en masculí com femení, uns números i uns mitjans que actualment no tenim. Des de la junta directiva ens hem plantejat més d’una vegada si cal vulnerar tot allò que ens ha portat el que avui dia som. Jo sempre dic a tothom que som el que som perquè som com som. I si canviem això podem perdre l’essència que ens ha portat fins aquí. En els darrers vint anys sempre hem dut una mateixa línia esportiva molt marcada. Trair això ara, seria trair la història del club i l’ideari de l’entitat i tot el treball que hem fet fins ara. El camí és clar. No renunciarem a les categories que estiguin al nostre abast, però no ens tornarem boixos.

Parlem dels sèniors masculins i femení. Suposo que molt content perquè la temporada ha estat més que bona…

En el sènior femení, en els dos anys a l’LF2, hi ha hagut partits on hi havia entre set i nou jugadores formades a la casa. Hem donat alternativa a jugadores del júnior, i aquest any hem aconseguit guanyat la Lliga Catalana 2. Estem molt contents. D’altra banda, en el sènior masculí també ha estat un any molt bo. Hem aguantat la categoria amb solvència, amb la incorporació de jugadors júniors. Fer aquesta aposta amb jugadors del club i molts joves era arriscat i, fins i tot, vam estar a punt de jugar els playoff d’ascens a la Lliga EBA. En un futur seria un somni per a tots nosaltres estar en aquesta categoria nacional.

IMG 3028

El treball en el bàsquet base continua donant els seus fruits amb resultats molt bons tant en masculins com en femenins. Fins i tot una jugadora infantil ha estat escollida com la millor de Catalunya (Maria Cintas). És un gran orgull per a vostè oi?

Sí efectivament. A més molt content per a la Maria Cintas, una jugadora que va començar al Basket Almeda des de petita i filla d’una exjugadora que va desenvolupar tota la seva carrera esportiva a l’entitat. Al final això és la guinda del pastís. Aquest any hem tingut 6-7 medalles amb les seleccions catalanes i, ara, hi ha convocada diverses jugadores per a l’espanyola. També tenim diverses jugadores que marxen a universitats americanes de nivell. El nostre objectiu al final és el jugador/ra i no la victòria per estar a dalt. Volem formar els millors jugadors possibles en tots els aspectes.

Com veu la salut del bàsquet a Cornellà de Llobregat?

A nivell sènior penso que està raonablement bé, amb un equip femení a la Lliga Femenina 2, i un masculí a la LEB Plata. Després hem de pensar amb els costos que representa i com es pot sustentar això. Cal entendre que nosaltres, militant a la tercera categoria nacional, ningú cobra i només ho fa l’entrenador i molt poc per cert. Cal veure la sostenibilitat. Si el model bo és el de generar talent i posar aquest talent en una categoria important pensem que és sostenible. I ara cal veure si a l’equip masculí es fa en aquestes condicions o no, i si tot el talent que pot generar la ciutat es pot aprofitar o cal recórrer a projectes fent un desemborsament econòmic. Independentment d’això està molt bé que Cornellà estigui en aquestes categories, està bé que hi hagi un club com el BF Cornellà amb una filosofia molt diferent els altres dos clubs. Considero que salut del bàsquet a la ciutat és bona, però penso que és millorable.  

IMG 3030

I la relació amb l’ajuntament com està en aquest moment?

Ara mateix són molt correctes i cordials. El consistori ha entès les nostres necessitats i ens ha donat suport amb tot el que hem necessitat. Fa setze anys que estic al club i hem viscut de tots els colors amb l’Ajuntament i amb altres clubs tant de la ciutat com fora. Jo ara mateix estic content.

D’aquí a uns mesos començarà una nova temporada. Què n’espera?

En sèniors el nostre primer objectiu serà mantenir la categoria, encara que també et dic que si es posa a tir estar en la lluita per l’ascens intentarem empentar-los. Amb el masculí neix una nova competició, la Supercopa de Catalunya, una categoria a cavall de la Copa Catalunya i la Lliga EBA. A mi m’agradaria estar en aquesta categoria.

Podem parlar de projectes de futur?

Hem renovat el tècnic del sènior femení, Fernando Gordo, i Àlex Villanueva es farà càrrec del masculí. El nostre projecte esportiu serà el mateix encara que uns anys seran pitjors i altres millors, però nosaltres creiem que la filosofia és que creixi el jugador o la jugadora per aconseguir resultats esportius. Treballarem el dia a dia, i fer una cloenda maca amb el Cinquantenari.

 

Maria Cintas, la millor infantil de Catalunya

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va celebrar dissabte 2 de juliol, la 39a edició de la Festa del Bàsquet Català. L'Aribau Cinema de Barcelona va ser l'escenari d'aquest tradicional esdeveniment, recuperat aquesta temporada després de tres anys, que ha atorgat el lliurament de distincions, guardons, medalles i reconeixements a entitats i persones diverses del Bàsquet Català, corresponent a la temporada 2021-22.

52192624991 4658260327 c

52191641627 d97154443a c

A la categoria Millor Jugadora del Campionat de Catalunya Infantil Preferent, la guardonada va ser la jugadora del Basket Almeda, María Cintas.

Marçal Fontanals / Fotos: LPdB-FCBQ

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix