Juanjo Isern presenta el seu projecte als clubs del Baix Llobregat

El candidat a la presidència de la Federació Catalana del Baix Llobregat es va comprometre a què “la meva junta directiva no cobrarà ningú i aquests diners es revertiran als clubs”

Continua la campanya electoral dels candidats a la presidència de la Federació Catalana de Futbol. Aquest cop, Juanjo Isern va explicar ahir a Sant Boi de Llobregat el seu projecte als clubs baixllobregatins. Acompanyat per Juan Manuel Carreras, Nacho Romero, Francesc Folguera i Pilar Guinovart, membres de la seva candidatura, Isern va aplegar a un gran nombre de clubs de la comarca.

IMG 2954

Per a Isern “cal un canvi profund del model de federació que hi ha ara, basat en l’experiència i per això m’he rodejat d’un equip de persones professionals que entenen en el seu camp i que estan molt il·lusionades en poder fer una federació al servei dels clubs. Convertirem l’FCF en la millor de les federacions perquè així ho mereix.”. A més d’explicar el seu projecte va indicar també que “la meva junta directiva no pensa cobrar un duro de salari com ara passa. Tots aquests recursos més als que intentarem aconseguir es revertiran a les entitats perquè pugui respirar, ja que considerem que els clubs no poden continuar suportant econòmicament els salaris dels actuals directius.”. Un dels aspectes que va destacar és la participació de la PIMEC amb la candidatura de Juanjo Isern: “La patronal ens fa costat perquè sabem qui som i que volem fer. Gràcies a ells tindrem la possibilitat de tenir accés a totes aquelles empreses que vulguin participar en el projecte federatiu i també les aproparem als clubs.”

IMG 2951

Juanjo Isern també va parlar de la candidatura que representa Àlex Talavera. “El seu model és molt diferent del que nosaltres plantegem als clubs, un model on el negoci serà el protagonista. A més, darrera de Talavera està Subies, que ja el coneixem i que tant mal ha fet a la Federació Catalana de Futbol i als clubs.”

Altres intervencions

Pilar Guinovart, responsable de l’àrea social i la Fundació, va indicar que cada club “té unes temàtiques i inquietuds socials diferents, i comptarà amb la Fundació de l’FCF. Impulsarem els primers premis solidaris de la Fundació”.

FTEBzl8WAAINE9B

D’altra banda, Nacho Romero, responsable del futbol sala va explicar que “s’ha d'arribar a tenir més llicències i practicants d'aquest esport. Hem de fer-lo més practicable arreu del territori, i fer un projecte per cobrir les pistes exteriors”.

FTEC63RWAAM2k7f

Francesc Folguera, responsable de l’àrea de competició, va comentar que “escoltarem el territori per adaptar les necessitats i distàncies segons la competició. Farem cada categoria i modalitat el millor que sigui possible amb el consens dels clubs”. 

FTEDaDpWIAAzU7B

Paco García, president del Santboià, dient que “el programa d'en Juanjo et convenç en dos minuts. Hi ha un projecte econòmic clau pel futur dels clubs i gent altament qualificada en cada àrea.”

FTED61mXsAEjYR6

L'entrevista

Juanjo Isern, un dels quatre candidats que participarà en les eleccions de la Federació Catalana de Futbol (FCF) diumenge que ve, explica en una entrevista concedida a EFE que, si surt triat president, demanarà a la Generalitat que incorpori l'assumpte de l'oficialitat de la selecció catalana en la taula de diàleg amb el govern espanyol. El candidat, de 64 anys i que actualment és sotsdirector del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, considera que l’FCF, amb 180.000 llicències, ha de convertir-se en una institució d'Estat. 

Vostè va ser vicepresident de l'FCF. Considera que li sumarà vots el fet d'haver pertangut a la institució en el passat?

Absolutament. Jo surto de l'FCF quan comprovo la corrupció i la situació tan caòtica que viu. I vaig presentar una acusació popular contra tota aquesta corrupció. Si jo no hagués estat allí, no hauria pogut lluitar contra aquesta organització maquiavèl·lica, que està més pendent dels seus interessos econòmics personals que del futbol català.

FTEExqqXsAAFycz

Què s'ha d'arreglar a l'FCF?

L'FCF ha de sortir d'aquest pou de demandes, querelles i guerres internes entre dues faccions clarament identificades, la de Joan Soteras (l'últim president i també candidat) i la d'Andreu Subies (expresident), que també és la d'Àlex Talavera (un altre candidat). Això ha desprestigiat l'FCF i ha buidat les caixes dels clubs, perquè tot surt dels diners dels clubs. Si volem convertir l'FCF en una institució d'Estat, que és el que jo crec que ha de ser, cal canviar el funcionament actual. Hem de deixar de ser una gestoria. Amb 180.000 federats som la primera institució esportiva del país.

El propòsit de voler convertir l'FCF en una institució d'Estat li fa portar Joana Ortega (exvicepresidenta de la Generalitat de Catalunya) en la seva candidatura?

Si jo incorporo Joana Ortega no és perquè és política, sinó perquè és la secretària general de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que és un càrrec tècnic. Si el món del futbol és municipalista, si volem arribar a aquestes subvencions que donen les diputacions comarcals i els ens municipals, hem de tenir una persona amb experiència en aquesta qüestió.

FSfqfX7XwAIfPLP

Al seu programa electoral deixa clar que vol potenciar la selecció catalana…

Estem en un moment en el qual la selecció pràcticament no la valora ningú a causa del desprestigi permanent que hem inculcat. Jo aposto perquè la selecció catalana tingui oficialitat, com la tenen les Illes Fèroe, Gal·les o Gibraltar, i disputi competicions internacionals. Això depèn de les bones relacions entre l'Estat espanyol i Catalunya i que aquesta qüestió s'incorpori com un tema més de negociació en la taula de diàleg.

La seva experiència en l'administració pública i la seva relació amb els partits polítics pot ajudar a aconseguir-ho?

Jo faré el que no ha fet cap president de l'FCF perquè segurament no els ha interessat: demanar-li al govern català que ho incorpori. A mi m'interessa parlar amb el govern de la Generalitat, i si és necessari també amb l'espanyol, perquè Catalunya posseeixi la importància a nivell futbolístic que representa tenir 180.000 federats.

FSVnj0gXoAEBHmU

I mentre això no sigui possible, què farà amb la selecció catalana?

Farem partits solidaris. S'han acabat les ‘costellades’. L'FCF hauria de fer molt per exjugadors que pateixen malalties, com l'ELA.

Una altra de les propostes del seu programa electoral és fer una auditoria interna. Té dubtes sobre l'estat actual de l'FCF?

R: Vull fer dues auditories: una econòmica, perquè s'està llençant la casa per la finestra en aquesta campanya electoral i vull saber d'on han sortit els diners de la campanya de Joan Soteras; i una de gestió, perquè tenim constància que s'està administrant una campanya electoral en benefici de Soteras amb treballadors de l'FCF. No només per recolzar la seva candidatura, sinó també per perjudicar les de la resta amb denúncies falses i comptes de Twitter falses.

FSVnjfhXMAIF783

Ha dit en alguna ocasió que l'FCF ha tocat fons. Per què?

R: Perquè de l'única cosa que es parla avui dia sobre l'FCF és de quantes querelles i demandes té, de quantes multes ha de pagar, i, sobretot, de quantes persones estan acusades d'assetjament sexual. I això no havia passat mai. I tot ho està pagant l'FCF. Fins i tot la multa que li acaben de posar a l'FCF per haver cobrat comissions il·legals en les revisions mèdiques s'està pagant amb el pressupost dels nostres clubs.

Quant cobrarà si vostè és president?

El nostre equip no cobrarà ni un sol euro. L'anomalia és cobrar. Catalunya ha tingut 56 presidents de la FCF des del seu origen. D'aquests 56, tan sols han cobrat els dos últims, Subies i Soteras. I, precisament, des que aquests senyors han cobrat, l'FCF ha estat implicada en guerres subterrànies, objectius de mercenaris i lluites per fer-se amb el poder econòmic.

Algun dels seus rivals l’acusa que la seva candidatura és política. Què diu sobre aquest tema?

Que no han d'entendre res de política perquè no tinc cap polític en la meva candidatura. Qui digui això és perquè li ha d'interessar desprestigiar i perquè ha de pensar que la política és un desprestigi. Per a mi, la política és un honor.

FSp73IXWYAY zl4

Si un club, com va fer l'Espanyol, tornés a demanar acollir un partit de la selecció espanyola a Catalunya, quina seria la seva postura?

Jo no tinc cap inconvenient en què vingui la selecció espanyola a jugar. El meu objectiu no és que vingui la selecció espanyola, que si ve, serà benvinguda, sinó que jugui la selecció catalana. M'encantaria que Espanya pogués jugar contra Catalunya en el camp de l'Espanyol, per descomptat. I, si és partit oficial, encara millor.

Està buscant nous patrocinadors per a l'FCF?

Els nous patrocinadors tan sols vindran si la situació de l'FCF és de pau, tranquil·litat i consens. Tindrem patrocinadors i els anunciarem.

Té algú tancat per si guanya les eleccions?

Probablement, anunciarem alguns abans de les eleccions. Estem parlant d'empreses importants.

Redacció / Fotos: JI-LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix