El Baix Llobregat acollirà el Campionat d'Europa Absolut de Softbol Femení

Barcelona, Sant Boi, Viladecans i Gavà seran les seus de la competició que se celebrarà del 24 al 30 de juliol

Barcelona i el Baix Llobregat acolliran, per primera vegada a la història, un Campionat d’Europa Absolut de Softbol Femení. Un gran esdeveniment esportiu que tindrà com a seus la ciutat comptal i també els municipis de Viladecans, Sant Boi de Llobregat -seu principal- i Gavà. Un total de vint-i-dos equips continentals (550 jugadores) es donaran cita del 24 al 30 de juliol de 2022.

FMXtFQ6WQAIclJw

L’equip espanyol, la meitat del qual estarà format per jugadores catalanes, tindrà com a rivals de grup Israel, Ucraïna, Eslovàquia, Turquia i Finlàndia. Els tres primers equips classificats obtindran la plaça per a la primera fase del Mundial del 2023.

L’Europeu s’ha presentat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona. L’acte ha estat presidit per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, i l’ha acompanyat Jordi Vallès, president de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol; Jesús Lisarri, president de la Real Federación Española de Béisbol y Sófbol, i María Antonia Barragán, regidora d’Esports i Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

europeu baix 1

Per a Jordi Vallès, president de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, aquesta cita suposarà “un abans i un després” en l’organització d’un esdeveniment d’aquest tipus, i espera “oferir una experiència única a les jugadores i visitants. La presència de més de 500 jugadores ajudarà a estendre la marca Catalunya a Europa”. Segons afirma Vallés,“és la primera vegada a la història que organitzarem un Europeu Absolut Femení a Catalunya. Només donar les gràcies a les institucions i clubs per fer-ho possible.”

FMXlKnuWQAUdHWb

D’altra banda, Anna Caula ha explicat durant la seva intervenció que és un gran esdeveniment “que obre noves mirades, ja que permet somiar les joves jugadores que algun dia poden ser-ne protagonistes. Ajudarà a fer més visible els esports practicats per dones i modalitats poc conegudes com el softbol". En aquest sentit, Caula ha destacat la importància d’acollir proves com aquesta, que porten “un turisme esportiu de qualitat” i mostren al món “l’ADN esportiu de Catalunya”, a la vegada que ha lloat la tasca amb la base duta a terme per la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, cosa que ha portat les seleccions catalanes a competir i guanyar campionats internacionals en els últims anys.

Per la seva banda, María Antonia Barragán, regidora d’Esports i Gent Gran de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que ha intervingut en nom de les quatre poblacions que seran seus de l’Europeu, ha recalcat el compromís d’aquests consistoris en la promoció de l’esport femení i la “bona feina” dels clubs de beisbol i softbol. Finalment, Jesús Lisarri, president de la Real Federación Española de Béisbol y Sófbol, ha agraït “el suport i la vinculació amb l’esport” de les institucions que fan possible la celebració de l’esdeveniment.”

274733643 3106012476283690 8008531439644789861 n

A l’acte, també hi han assistit regidors i gerents d’Esports de Barcelona, Viladecans i Gavà, així com presidents de clubs de beisbol i softbol, i representants d’entitats esportives del país, com el director de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Jordi Sans.

Setmana de beisbol i softbol

D’altra banda, del 10 al 13 de març se celebrarà la Catalunya Baseball & Softball Week en les categories U18, U16, U15 i U12. Un esdeveniment esportiu que tindrà com a seus el Municipal de Viladecans, Can Torrelló de Gavà i l’Antonio Hervás de Sant Boi de Llobregat.

FMRtHEzWYAAhtv8 

Redacció / Fotos: FCB-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix