Trien el Sharma Climbing de Gavà per provar el format olímpic

La competició es farà els dies 4 i 5 de març i combinarà búlder i dificultat, que s’ha dissenyat per a París 2024

La Federació Internacional d’Escala Esportiva (IFSC) ha anunciat que el rocòdrom Sharma Climbing de Gavà acollirà una competició per començar a provar el sistema de competició olímpic que combina búlder i dificultat dissenyat per a París 2024.

El nou sistema per als propers Jocs Olímpics inclou importants diferències respecte al que es va usar l’estiu passat a Tòquio 2020. En els Jocs de la capital japonesa, l’escalada solament va comptar amb un set de medalles, amb el que el sistema de competició havia de combinar les tres disciplines: velocitat, búlder i dificultat. En els Jocs de la capital francesa, no obstant això, l’escalada comptarà amb dos sets de medalles: un exclusiu per a la velocitat i l’altre per a la combinació de búlder i dificultat.

sharma 1 220222

Una particularitat destacada de l’esdeveniment que es disputarà en el Sharma Climbing Gavà és que solament estarà obert a la participació d’escaladors espanyols. La IFSC precisa que “el medallista d’or de Tòquio 2020, Alberto Ginés, encapçalarà la nòmina” de participants. Això sí, la prova comptarà amb la presència de tres importants integrants de l’organigrama tècnic de les competicions internacionals d’escalada esportiva: Tim Hatch (com a president del jurat), Remi Samyn (equipador cap de búlder) i Jan Zbranek (equipador cap de dificultat).

GRUPOS DE ENTRENAMIENTO

Hi haurà una fase de classificació el divendres 4 de març, mentre que les finals se celebraran el dissabte dia 5. La competició, que serà organitzada de manera conjunta per la IFSC, la FEDME i Sharma Climbing, serà transmesa en directe per Teledeporte.

Redacció / Fotos: Sharma Climbing

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix