La segona edició de la llançadora d'ocupació i emprenedoria solidària tanca amb èxit

Avui se signarà el conveni entre l’Ajuntament de Sant Boi i Proyecto Vives-Acción contra el Hambre de la nova llançadora d'ocupació.

El Casal de Casablanca va ser escenari de l’acte de cloenda de la segona llançadora d'ocupació i emprenedoria solidària que s'ha desenvolupat a Sant Boi amb el lema "Units cap a un mateix objectiu". Un acte que va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret.

Les persones que s’ha beneficiat d’aquest projecte han estat catorze joves de la ciutat -vuit homes i sis dones- en situació de desocupació que han treballat en equip, amb el suport d'una coach per aconseguir un lloc de treball per compte d'altre o per crear el mateix lloc de treball. Els resultats de la iniciativa han estat: un 35 % d'insercions laborals, un 15 % de participants que han retornat als estudis formatius i un 15 % que estan treballant en un projecte d'emprenedoria. El projecte s'ha desenvolupat al Laboratori Cívic d'Emprenedoria Social de Sant Boi (CoBoi), amb seu al Casal de Casablanca. Durant aquest temps s'han fet sessions grupals i individuals, tallers pràctics sobre emprenedoria, accions d'intermediació laboral, visites a empreses i assistència a esdeveniments. El programa ha comptat amb la col·laboració de les empreses Eninter, Trovit, Manpower, Eurofirms, Leroy Merlin i Start To Co.

Col·laboració

Amb el repte de millorar l’ocupabilitat dels joves del municipi en situació atur i per aconseguir la seva implicació activa i la seva capacitació per a la recerca de feina o per a l’autoocupació, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i Proyecto Vives-Acción contra el Hambre col·laboren amb l’objectiu de fer-ho possible. Avui signaran un nou conveni de col·laboració per impulsar a la ciutat la tercera edició del projecte Lanzaderas de Empleo y Emprendimiento Solidario (LEES). Ajudar a recuperar l'economia i a crear ocupació i combatre l'exclusió social són les principals prioritats de l'Ajuntament de Sant Boi en l'actual context econòmic.

Sant Boi ha estat el primer municipi català on s'ha desenvolupat aquesta iniciativa ocupacional i contra l'exclusió social liderada per la Fundación Acción Contra el Hambre i cofinançada per Barclays i el Fons Social Europeu, dintre del programa Operatiu de Lluita contra la Discriminació 2007-2013.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
139

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix