La Fira d’Espàrrecs de Gavà celebra els seixanta anys

Avui arrenca un certamen amb més història de la comarca i tindrà un recinte d’uns 20.000 metres quadrats.

Gavà celebra durant tot el cap de setmana la seva tradicional Fira d’Espàrrecs, una de les mostres comercials i agrícoles amb més història i solera de la comarca que aquest 2013 compleix ja 60 anys. La mostra manté els canvis d’estructura i format instaurats l’any passat i que es tradueixen principalment en la instal·lació de la mostra agrícola en el pavelló Jacme March. A partir d’aquí, emprant la part del darrere del recinte i la part de l’escola Jacme March la fira continua pels carrers de Martí l’Humà Sant Pere fins la plaça Balmes, que esdevé l’altre punt neuràlgic del certamen. En total el recinte ocupa al voltant de 20.000 metres quadrats.

Durant aquests dies, entre els carrers de Sant Pere i Martí l’Humà, es podrà veure una recreació dels camps agrícoles. Diverses escenificacions mostraran, de manera didàctica i participativa, com es cultiven els espàrrecs i com es manaven. La Fira oferirà també l’oportunitat de conèixer diversos oficis artesans dedicats a guarniments i productes lligats al camp i al món de la pagesia, a la Mostra d’Oficis.

La plaça de Jaume Balmes donarà cabuda a la mostra comercial. Comerciants, empresaris i restauradors donaran a conèixer el seu negoci. També hi haurà parades dedicades a la venda de productes artesans del sector de l’alimentació, la bijuteria i equipament de la llar, entre d’altres.

La Fira dóna a conèixer l’oferta gastronòmica de la ciutat per mitjà de la promoció “La Quinzena de l’Espàrrec”. Fins el 5 de maig, els restaurants de la ciutat adherits a la promoció gastronòmica ofereixen un menú, plat o tapa especial que incorpora espàrrecs. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Agrupació de Restauradors de Gavà i la Diputació i està patrocinada per Tectram Enginyers.

Durant els dies de Fira, l’Agrupació de Restauradors organitza, al carrer Martí l’Humà, l’Espai Gastronòmic. El preu del tiquet de degustació és de 5 euros i ofereix: un vermut o còctel, una degustació de menjar i una beguda a triar entre refresc, aigua, vi o cava. El tiquet de 10 euros inclou un vermut o còctel, dues degustacions de menjar, tres begudes i unes postres.

Els més petits podran aprendre a manar espàrrecs i fer paneres de llavors, fer activitats plàstiques o cuinar en els tallers organitzats per a ells. Les activitats infantils s’ubicaran al pati de darrera l’escola Jacme March on tindran lloc les cercaviles de verdures.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix