Molins de Rei, seu de l’Oficina Acelera Pyme Rural

El programa d’ajut, sense cost per a les empreses participants, permet la digitalització de pimes i autònoms de municipis de menys de 20.000 habitants

PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet i la Diputació de Barcelona, amb el suport de Red.es, van presentar la seu de l’Oficina Acelera Pyme Rural de Molins de Rei. L’OAP Rural és una oficina física i virtual on les petites i mitjanes empreses i les persones autònomes de poblacions de menys de 20.000 habitants poden sol·licitar assessorament tecnològic personalitzat a partir d’un diagnòstic digital del negoci.

Les empreses i persones participants també poden accedir a seminaris sobre TIC i tallers de networking, així com a eines i recursos per a la digitalització i gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital. Cal destacar que els serveis que s’ofereixen a través d’aquest programa no suposen un cost per a les empreses.

La benvinguda a l’acte ha estat a càrrec de Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, Lourdes Borell, consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet.

FpE5jinXoAAf2xo

“Cal crear sinergies, cal facilitar la informació per permetre mobilitzar els màxims de recursos posats per Europa per facilitar la transformació digital i energètica que necessita la nostra economia. A això cal sumar-hi la capacitat de captació d'aquests recursos per part de les administracions públiques. A Molins de Rei, per exemple, fa deu dies vam conèixer que rebrem 2,3 milions d'euros per construir la futura residència de gent gran”, va afirmar Paz. Durant la seva intervenció, Borrell va explicar que "des del Consell Comarcal, a través de l’Oficina de Projectes Europeus, treballem per facilitar a les petites i mitjanes empreses dels 30 municipis del Baix Llobregat, la captació de recursos europeus que ampliïn la generació de nous serveis d’impacte positiu per la comarca."

Per part seva, el president de PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet va destacar que aquesta iniciativa és un exemple de la importància de la col·laboració entre la nostra entitat i les institucions per treballar conjuntament cap al desenvolupament econòmic del territori.

Andreu Bru, director de Tecnologia i Innovació de PIMEC, Albert Torras, tècnic assessor del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, i Víctor Blanco, assessor tecnològic de l’OAP del Baix Llobregat, van ser els encarregats de presentar el projecte.

Bru es va referir a l’OAP Rural com una eina que permet trencar les barreres de la distància portant serveis tecnològics a les zones allunyades d’àrees metropolitanes”. A més, va explicar que “aquestes oficines incentiven el contacte dels empresaris i autònoms amb els serveis tecnològics de proximitat”Per part seva, Torras va assenyalar que “a la comarca del Baix Llobregat s’hi localitzen 12.000 empreses i professionals autònoms en municipis de menys de 20.000 habitants i, per arribar a tots ells, és fonamental el paper dels Centres Locals de Serveis, que faran difusió de l’OAP i prescriuran els seus serveis i activitats a tot el seu teixit empresarial”. Així mateix, Blanco va destacar que “l’oficina és promotora del Kit Digital impulsat pel govern d’Espanya amb l’objectiu d’impulsar la digitalització i modernitzar el teixit productiu a través dels fons EU Next Generation.”

A l’acte també van participar Xavier Elizondo, manager de l’Oficina Next Generation de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ), i Carles Miranda, el manager d’Indústria 4.0 i Economia Circular d’Acció. En la seva intervenció van parlar dels fons Next Generation i dels programes i mecanismes d’accés per empreses per part d’ACCIÓ, així com de programes de digitalització 4.0 i sostenibilitat d’ACCIÓ.

Redacció / Fotos: PIMEC-Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix