L’Hipermercat Eroski Cornellà passarà a ser de Carrefour

L’empresa ha detallat que aquest traspàs s’emmarca en la venda d’un paquet de 36 hipermercats a tot l’Estat per un import màxim de 205 milions d’euros.

Eroski va anunciar ahir dilluns que traspassarà a Carrefour quatre dels seus establiments a Catalunya, concretament els centres d’Amposta, Cornellà de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Terrassa. A través d’un comunicat a la CNMV, Eroski ha detallat que aquest traspàs s’emmarca en la venda d’un paquet de 36 hipermercats a tot l’Estat per un import màxim de 205 milions d’euros. L’acord de venda, per materialitzar-se, requereix  l’aprovació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i aquests hipermercats continuaran la seva activitat amb normalitat, segons el comunicat d’Eroski. “Aquesta operació de sanejament s’engloba dins del pla estratègic” d’Eroski i cerca “enfortir els negocis prioritaris” i “millorar la rendibilitat global del grup en optimitzar la seva xarxa de botigues.”

Manteniment dels llocs de treball

Segons el comunicat, l’operació preveu el manteniment de tots els llocs de treball, ja que seran subrogades les condicions laborals dels treballadors. La directora general de Xarxa Comercial d’Eroski, Rosa Carabel, ha valorat positivament l’operació, ja que “tindrà un impacte positiu en la rendibilitat d’Eroski a mig termini”. A més, Carabel ha ressaltat que “amb aquesta operació concloem les operacions de desinversió previstes en el pla de sanejament de la xarxa d’hipermercats i supermercats” i pretén que es “recuperi progressivament el ritme d’obertures de supermercats propis i de botigues franquiciades."

L’operació implica també el traspàs de 22 gasolineres i 8 galeries comercials associades a aquests establiments. “En propers exercicis es duran a terme noves obertures de botigues pròpies i franquiciades d’Eroski, així com la remodelació de part de la xarxa actual al model comercial, que actualment està aportant creixements al voltant del 7% en vendes, el que permetrà neutralitzar la sortida d’aquest lot d’hipermercats del grup EROSKI, que suposa un 8,5% de les vendes. Si s’inclouen les vendes de combustible a les gasolineres, l’operació suposa el 10,9% de les vendes. Addicionalment, Eroski emprendrà el tancament del seu hipermercat a Xàtiva durant els propers mesos”, conclou el comunicat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix