Balmón desvetlla “converses” amb els Estopa per fer un homenatge

L’alcalde de Cornellà de Llobregat va anunciar-ho en el passat Ple després que el grup municipal VOX presentés una moció per fer un acte institucional per commemorar els vint-i-cinc anys dels germans Muñoz en el món de la música

“Estem parlant amb els Estopa des del passat febrer per fer-los un homenatge amb motiu del seu vint-i-cinquè aniversari el pròxim 2024”. Així de clar i contundent es va mostrar l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, durant el passat Ple municipal. Un anunci que va sorprendre gairebé tothom i després de conèixer la moció amb antelació que havia presentat el grup municipal VOX. Balmón va justificar ara l’anunci dient que “quan ens van reunir amb ells vaig posar una condició, que no es fes públic, perquè no semblés que s’aprofitava per a les eleccions municipals”. D’això han passat molts mesos i les eleccions municipals es van fer el passat maig.

1200px Estopa 2008.06.13 007

Balmón, a més, es va negar a explicar als grups municipals el treball “que s’ha dut a terme amb els Estopa” i va qualificar els contactes amb els germans Muñoz com a “discrets. Els Estopa és un patrimoni de la ciutat i cal allunyar-ho de qualsevol proposta partidista. Cal respectar els temps.”

f5a1946f34b85f90784fd51a546cc5d958fcff82w

Un debat tens

Finalment, VOX va decidir, durant el Ple municipal, retirar una moció que pretenia commemorar els vint-i-cinc anys d’Estopa en el món de la música. Amb la seva proposta es volia buscar un consens entre tots els grups municipals per fer un gran acte “de ciutat” als germans Muñoz. Tanmateix, l’equip de govern, que sabia de la moció amb molt temps d’antelació, va aprofitar al Ple“per carregar contra VOX i treure-li el protagonisme a la moció, en lloc de parlar-ho abans”, explica el seu portaveu Iván Cánovas.

GB3uteBWYAAeZVC

Durant la sessió, el debat de la moció va ser tens “perquè ens van acusar d’apropiar-nos d’un bé de la ciutat, que érem oportunistes, i no és així perquè estem per representar la ciutadania. No volem cap rèdit polític del tema i la moció no era partidista”, afegeix. “El PSC ens van dir que estaven parlant en secret amb Estopa. Al final vam decidir retirar la moció, ja que des de l’equip de govern, encara que sense saber-ho cap grup municipal, ja s’estava treballant i no volíem perjudicar les converses iniciades amb els cantants”, diu Cánovas. El portaveu va demanar a Antonio Balmón i al grup municipal socialista que a partir d’ara, es tingués en compte la resta de grups municipals situacions com la que es va crear “ja que ens podíem haver estalviat tot el debat si haguessin comunicat que ja s’estava treballant”. Balmón va agafar bona nota i acceptar la petició.

Redacció / Fotos: Ràdio Cornellà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
211

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix