Buenos Aires i Montevideo recorden la molinenca Margarida Xirgu

Àngels Ponsa va remarcar el compromís amb els valors democràtics d’una actriu que va haver de fer el camí de l’exili i va viure trenta-tres anys entre l’Argentina i l’Uruguai

El Casal de Catalunya de Buenos Aires i el Teatro Solís de Montevideo van acollir dues conferències presentades per la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa i que van comptar amb la presència de la comissària de l’Any Xirgu, Ester Bartomeu. Les ponències van anar a càrrec de Xavier Albertí, director del TNC, que va recuperar l’etapa catalana de Xirgu; Daniela Bouret, directora del Teatro Solís, que va parlar llegat que l’actriu va deixar a l’Uruguai i Ricardo Ramon, director del Centre cultural d’Espanya a Montevideo, que va explicar l’itinerari de la intèrpret per diferents països del continent llatinoamericà com Cuba, Xile o Colòmbia.

xirgu arguru 2

Àngels Ponsa va voler ressaltar el reconeixement a l’actriu Margarida Xirgu des  del Govern, en tots els seus vessants, tant de la seva carrera professional d’intèrpret, com de dona transgressora per a la seva època i el seu compromís amb els valors democràtics que la van portar a fugir a l’exili durant la dictadura franquista.

Els dos teatres van registrar una bona assistència de catalans residents a les dues ciutats i persones que van conèixer l’actriu. Les cloendes es van viure amb molta emoció, des de Buenos Aires amb la interpretació d’”Els Segadors” i de cançons populars catalanes, interpretades per l’orfeó del Casal de Catalunya i, a Montevideo, amb la cloenda de la seva alumna i gran actriu uruguaiana, Estela Medina.

xirgu arguru 3

L’Any Xirgu, que clourà el proper mes d’abril, continuarà rendint homenatge a l’actriu amb diferents activitats com taules rodones, lectures dramatitzades de les seves obres i la itinerància de l’exposició “Margarida Xirgu. L’actriu i la dona”.

Redacció / Fotos: AP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix