Un llibre recull la història i vida de Ciutat Cooperativa i Molí Nou

Unes 500 persones van assistir a la seva presentació de l’obra d’Albert Aguilera al pati de la parròquia de Sant Pere Apòstol

Aquest diumenge 22 d'abril més de 500 persones van assistir a la presentació del llibre "Somnis lluites i futur: la història de Ciutat Cooperativa i Molí Nou", un relat escrit pel periodista santboià Albert Aguilera que recull els testimonis de 150 entrevistes realitzades a veïns i veïnes del barri, tant a títol particular com a entitats i associacions. El pròleg és de l'actriu i cantant Dolo Beltrán, nascuda al barri.

La presentació va tenir un important component comunitari i participatiu. L’acte es va fer al pati de la parròquia de Sant Pere Apòstol, on van poder gaudir d'un concert acústic de Dolo Beltrán i tallers infantils del col·lectiu Karxofetes.

En la seva intervenció l'alcaldessa, Lluïsa Moret, va destacar la "importància de recuperar la memòria dels barris i que les persones siguin les protagonistes en el relat històric de la comunitat". També va recordar "l'etapa al barri com a psicòloga del taller 2000, una de les més importants de la meva vida on vaig aprendre a estimar la gent i la vida."

Llobre Ciutat Cooperativa

L'objectiu ha estat donar veu a persones del barri i reconèixer la tasca altruista i comunitària de moltes d'elles. Les entrevistes, en algunes de les quals ha participat alumnat de les escoles Ciurana, Cooperativa i Molí Nou, nens i nenes del MiniCoope i adolescents de Gynkgo, estan gravades en vídeo a l'Arxiu Històric Municipal.

Per a l'autor, Albert Aguilera, escriure aquest volum "no ha estat una feina, ha estat un plaer". El llibre vol reflectir "una manera de ser i el sentiment d'haver construït el barri, però també els canvis urbanístics i haver deixat de ser ciutat dormitori”. El llibre ha estat una iniciativa del Pla Comunitari del Districte.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix