Un llibre recull la història i vida de Ciutat Cooperativa i Molí Nou

Imprimeix

Unes 500 persones van assistir a la seva presentació de l’obra d’Albert Aguilera al pati de la parròquia de Sant Pere Apòstol

Aquest diumenge 22 d'abril més de 500 persones van assistir a la presentació del llibre "Somnis lluites i futur: la història de Ciutat Cooperativa i Molí Nou", un relat escrit pel periodista santboià Albert Aguilera que recull els testimonis de 150 entrevistes realitzades a veïns i veïnes del barri, tant a títol particular com a entitats i associacions. El pròleg és de l'actriu i cantant Dolo Beltrán, nascuda al barri.

La presentació va tenir un important component comunitari i participatiu. L’acte es va fer al pati de la parròquia de Sant Pere Apòstol, on van poder gaudir d'un concert acústic de Dolo Beltrán i tallers infantils del col·lectiu Karxofetes.

En la seva intervenció l'alcaldessa, Lluïsa Moret, va destacar la "importància de recuperar la memòria dels barris i que les persones siguin les protagonistes en el relat històric de la comunitat". També va recordar "l'etapa al barri com a psicòloga del taller 2000, una de les més importants de la meva vida on vaig aprendre a estimar la gent i la vida."

Llobre Ciutat Cooperativa

L'objectiu ha estat donar veu a persones del barri i reconèixer la tasca altruista i comunitària de moltes d'elles. Les entrevistes, en algunes de les quals ha participat alumnat de les escoles Ciurana, Cooperativa i Molí Nou, nens i nenes del MiniCoope i adolescents de Gynkgo, estan gravades en vídeo a l'Arxiu Històric Municipal.

Per a l'autor, Albert Aguilera, escriure aquest volum "no ha estat una feina, ha estat un plaer". El llibre vol reflectir "una manera de ser i el sentiment d'haver construït el barri, però també els canvis urbanístics i haver deixat de ser ciutat dormitori”. El llibre ha estat una iniciativa del Pla Comunitari del Districte.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi de Llobregat