De la Rubia reviu l'orgue de l'Església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Tornarà a sonar aquest dissabte després de la seva restauració a càrrec del mestre orguener Gerhard Grenzing

L'organista Juan de la Rubia tornarà a fer sonar l'orgue de l'església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu aquest dissabte 17 de març a les 19.00 hores, després d'haver estat sotmès a un procés de restauració durant 8 mesos. El concert s'emmarca dins la Jornada Obrim el Parc del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, una trobada de portes obertes tant per a professionals del centre com per a la ciutadania que s'iniciarà una hora abans, a les 18.00 hores. Durant la jornada, els assistents podran gaudir d'un berenar solidari i d'una petita xerrada històrica sobre el Parc Sanitari com a avantsala al concert.

Cap transformació

Restaurar aquest orgue ha permès que avui es disposi d'un instrument recuperat i representatiu d'una època on la majoria dels seus coetanis van desaparèixer. I és que l'orgue de l'Església del Parc Sanitari és un dels tres únics orgues que van sobreviure els atacs de la Guerra Civil.

Concert dorgue

El procés de restauració, dut a terme pel mestre Gerhard Grenzing, no ha afectat l'esperit original de l'orgue ni li ha produït cap transformació, més enllà de l'extracció i separació de la consola, que ja s'havia fet prèviament. Tots els treballs per dur-la a terme i la seva harmonització s'han realitzat seguint l'estètica original de l'orgue, i sense afectar la seva sonoritat, que s'ha mantingut inalterada amb l'objectiu de recuperar l'essència de l'orgue de 1929 i el seu missatge musical resultat de l'evolució de l'orgueneria a Catalunya a principis del segle XX. Grenzing ha restaurat tots els materials existents i reorganitzat els tubs per oferir el so adequat a l'estètica sonora original de l'instrument, que es trobava en un estat regular de conservació i presentava escapaments i sorolls.

  

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix