De la Rubia reviu l'orgue de l'Església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu

Imprimeix

Tornarà a sonar aquest dissabte després de la seva restauració a càrrec del mestre orguener Gerhard Grenzing

L'organista Juan de la Rubia tornarà a fer sonar l'orgue de l'església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu aquest dissabte 17 de març a les 19.00 hores, després d'haver estat sotmès a un procés de restauració durant 8 mesos. El concert s'emmarca dins la Jornada Obrim el Parc del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, una trobada de portes obertes tant per a professionals del centre com per a la ciutadania que s'iniciarà una hora abans, a les 18.00 hores. Durant la jornada, els assistents podran gaudir d'un berenar solidari i d'una petita xerrada històrica sobre el Parc Sanitari com a avantsala al concert.

Cap transformació

Restaurar aquest orgue ha permès que avui es disposi d'un instrument recuperat i representatiu d'una època on la majoria dels seus coetanis van desaparèixer. I és que l'orgue de l'Església del Parc Sanitari és un dels tres únics orgues que van sobreviure els atacs de la Guerra Civil.

Concert dorgue

El procés de restauració, dut a terme pel mestre Gerhard Grenzing, no ha afectat l'esperit original de l'orgue ni li ha produït cap transformació, més enllà de l'extracció i separació de la consola, que ja s'havia fet prèviament. Tots els treballs per dur-la a terme i la seva harmonització s'han realitzat seguint l'estètica original de l'orgue, i sense afectar la seva sonoritat, que s'ha mantingut inalterada amb l'objectiu de recuperar l'essència de l'orgue de 1929 i el seu missatge musical resultat de l'evolució de l'orgueneria a Catalunya a principis del segle XX. Grenzing ha restaurat tots els materials existents i reorganitzat els tubs per oferir el so adequat a l'estètica sonora original de l'instrument, que es trobava en un estat regular de conservació i presentava escapaments i sorolls.

  

Redacció / Fotos: Arxiu