El Museu de Viladecans recorda la Transició a la ciutat en imatges

L’exposició ‘Dies de lluita. La mirada d’en Jaume Muns’, amb imatges del fotògraf viladecanenc,, es va inaugurar ahir i es podrà visitar fins al 28 de febrer .

Un recull d’imatges històriques de la Transició de la dictura a la democràcia a Viladecans i altres municipis del Baix Llobregat protagonitzen l’exposició “Dies de lluita. La mirada d’en Jaume Muns”, que es podrà veure al Museu de Viladecans–Ca n’Amat fins al 28 de febrer. La mostra ha estat organitzada per l’Arxiu Municipal de Viladecans i la secció local d’Òmnium Cultural i es va inaugurar ahir divendres en el marc de la Festa Major d’Hivern.
 
L’exposició inclou fotografies retrospectives dels anys de la Transició captades pel fotògraf viladecanenc Jaume Muns, en les quals destaquen les manifestacions veïnals i obreres de la dècada dels anys setanta a favor d’unes millors condicions de vida i de treball.

Així, s’alternen imatges de Viladecans amb d’altres de Gavà o Sant Boi on es reclama un espai urbà més amable, més equipaments, una major qualitat dels serveis públics i millores en les condicions laborals. També recull la Diada Nacional de Catalunya de Sant Boi de 1976 i els actes de suport als treballadors que van protagonitzar la vaga de la fàbrica Roca el 1977, entre d’altres.

Conferència de l’escriptor Ignasi Riera

En el marc de l’exposició  també s’hi farà la conferència “Paraules de llum i foc. Les fotos de Jaume Muns”, a càrrec del polític i escriptor cornellanenc Ignasi Riera, que  repassarà el treball del fotògraf viladecanenc sobre les vivències personals d’aquells anys.  La xerrada tindrà lloc el divendres 29 de gener, a les 19 hores, al mateix Museu de Viladecans.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix