ERC-Viladecans crida a reactivar la ciutat de cara a la cita electoral

Gairebé 200 persones han participat en la redacció del programa electoral d'Esquerra Republicana orientat al mandat 2019-2022

'Activem Viladecans' és el lema de campanya d'ERC-Viladecans de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Una declaració d'intencions per a passar pàgina i reactivar una ciutat després de més de 30 anys de governs socialistes monocolors o amb el suport d'Iniciativa (ara "comuns").

La cap de llista i portaveu del grup municipal, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que "Viladecans necessita un revulsiu per a anar més enllà de les millores assolides des del restabliment de la democràcia, ja fa massa temps que l'Ajuntament està governat per la inèrcia i la monotonia, incapaç de sintonitzar i connectar amb les necessitats reals de la gent". "I aquest revulsiu", ha afegit, "només pot ser Esquerra Republicana, perquè només nosaltres estem en condicions de tenir la força per fer-ho i trencar les majories que han sustentat els governs socialistes al llarg de les últimes dècades."

D6jhp29WwAEifMT

Davant el creixement insostenible i infinit que promouen els actuals socis de govern (PSC+ICV/EUiA), des d’Esquerra Republicana s'aposta per "una ciutat activa i intel·ligent, una ciutat educativa amb més autoestima, més civisme i un urbanisme suau, que tingui en compte els habitants d’avui però també les futures generacions. Una ciutat menys dormitori. Una Viladecans que es preocupi i tingui en compte la diversitat d’orígens, perfils, edats, orientacions sexuals, creences o condicions com a tret distintiu i factor d’enriquiment, que cuidi els petits detalls com aquell pas de vianants sense bona visibilitat o aquell carrer que s’hauria d’il·luminar millor per a incrementar la sensació de seguretat. Un Ajuntament que impregni de color lila tots els seus racons, totes i cadascuna de les seves polítiques públiques i faci del 8 de març cada dia."

Programa electoral

El programa electoral d’ERC per al 26M està dividit en nou àmbits: Fem Bon Govern, Fem Territori, Fem Cohesió Social, Fem Valor, Fem Poble, Fem Salut, Fem Educació, Fem Joventut i Fem Barri. És el fruit de les trobades i reunions mantingudes amb entitats i ciutadania durant els darrers mesos amb la participació de gairebé 200 persones. Algunes de les propostes i compromisos dels republicans per al mandat 2019-2022 són l’impuls d’un model impositiu progressiu, la creació d’una regidoria de drets civils, la gestió directa del servei de recollida de residus i neteja viària, l’autobús gratuït a la platja, l’impuls de l’habitatge social amb un 30% en totes les noves promocions, la reforma de la Rambla Modolell, l’impuls del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, la protecció del Parc Agrari, la reindustrialització dels polígons, la piscina municipal descoberta, la pista municipal d’atletisme, la segona biblioteca, la prevenció en dependències entre els joves o una auditoria als barris amb un compromís de millores progressiu i pressupostat.

Feina feta

D'altra banda, Lligadas ha destacat l'experiència obtinguda durant els darrers quatre anys a l'oposició com a garantia de coneixement, experiència i alternativa de govern. En aquest darrer mandat el grup d’ERC ha estat el que més mocions ha presentat al Ple (51), de les quals gairebé la meitat han estat aprovades. A més, el 92% estaven directament vinculades amb Viladecans.

La candidata a l'alcaldia ha recordat que "hem salvat les cases de l’avinguda Generalitat, hem reconduït la polèmica reforma del Polígon Centre, hem denunciat la manca d’equipaments esportius i d’esbarjo com una piscina descoberta, hem plantejat millores al servei de neteja viària i recollida de residus amb una proposta de gestió directa o un sistema de control genètic de les femtes de gos. Hem esborrat els últims símbols franquistes, hem frenat el monopoli als serveis funeraris i hem impulsat la retirada del cablejat aeri al nucli urbà, entre moltes altres mesures. També hem vist començar les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital, després d’anys incertesa, gràcies al compromís d’ERC a la Conselleria de Salut."

"Hem aconseguit fites importants, sí, i hem marcat bona part de l’agenda política municipal. Però si d’una cosa estem satisfetes és d’haver fet una oposició ferma i constructiva a un equip de govern acostumat a gestionar per inèrcia. També d’haver apoderat a la ciutadania: avui hi ha molta més gent conscient del que passa a l’Ajuntament, de la necessitat de reactivar Viladecans", ha conclòs Lligadas.

 Redacció / Fotos: ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix